Aş vrea o imagine cu următoarele “ingrediente”


Ce-aţi zice de următorul scenariu: Am terminat de scris un roman siropos şi aş dori pe copertă să pun o imagine… siropoasă. Să zicem cu o plajă, seara, nişte bărci, în aer pescăruşi, iar în prim plan doi miri sărutându-se. Nu mă pricep la desen aşa că trag nişte linii ca un copil de clasa a II-a, punând explicaţii text ca lucrurile să fie mai clare. OK. Am făcut schiţa într-o aplicaţie care urmează să proceseze elementele, căutându-le printre sute de imagini, şi să le monteze într-o imagine finală care să concretizeze ceea ce eu am visat doar. Scenariul tocmai descris îl vedeţi ilustrat mai jos. Pare de domeniul ştiinţifico-fantastic?

 imagine

Un proiect al unor tineri chinezi ne arată că în fapt ar fi posibil aşa ceva. Ideea mi se pare genială şi de aceea înclin să cred că în câţiva ani companii mari (gen Google) o vor fructifica pentru baza imensă de imagini de care dispun. Cum se desfăşoară lucrurile? O serie de potriviri după contur dar şi după cuvintele cheie indicate în schiţă. Dar cel mai bine veţi înţelege din materialul video următor. Despre această minunăţie au scris ieri mai multe bloguri străine, iar publicitatea a făcut ca situl să nu fie disponibil. Astăzi însă pare a merge aşa că am ajuns şi eu să văd despre ce e vorba 🙂 .

PS: Mi s-a părut foarte inspirat primul comentariu pe Vimeo la clipul de mai sus – What year are you guys from? Ei bine, sunt din vremea noastră, dar ideea lor e de undeva din viitor…

imagine imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 4,92 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *