My Lockbox: folderul tău secret


Un articol de astăzi mi-a atras atenţia asupra programului My Lockbox. Programul, în versiunea gratuită, permite protejarea unui singur folder (versiunea comercială permite oricâte foldere). Partea deosebită la el este că, odată activat pentru un anumit folder, acesta dispare complet din orice program Windows a-i încerca să îl accesezi/vizualizezi. Evident, cu o parolă folderul reapare, fiind gata de utilizat ca orice alt folder. Nu am testat personal programul, recunosc, dar din cele văzute în prezentarea pomenită la început, şi în cele scrise pe situl programului, îmi pare a fi simplu de folosit.

imagine

După instalare va trebui să reporniţi calculatorul. Apoi, cu o fereastră ca cea de mai sus, veţi putea indica folder de protejat (implicit se creează un folder în My Documents, dar puteţi indica orice folder doriţi) şi parola pentru protecţie. Dacă folderul este blocat sau nu vă daţi seama şi din iconiţa care mai sus este verde, sub Status – când folderul e blocat se schimbă în roşu şi sub ea scrie Locked. Vă puteţi seta o combinaţie de taste care să apeleze fereastra cu parola, pentru o accesare mai rapidă. MakeUseOf sugerează – celor foarte preocupaţi de siguranţa fişierelor – să instaleze programul pe o memorie USB, blocând apoi un folder de pe calculator: în acest fel memoria USB devine ca o cheie!

imagine

Dacă aţi folosit programul împărtăşiţi-ne din experienţa cu el. Dacă aveţi programe favorite similare, spuneţi-ne, vă rugăm.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Alexya spune:

    Ma gandeam mai inainte cum as putea sa protejez un fisier mai… confidential, asa ca am deschis browserul sa caut. Am zis sa verific mai intai noile articole aparute pe CNet si ce coincidenta, am gasit exact ce-mi trebuia! 😀
    E f. util programul!

  2. luniseara spune:

    Bun de tot… Dar nu l-am mai folosit demult si nici nu mai imi trebuie. Mai mult… mi-am uitat parola si drept urmare nu pot sa sterg programul din calculator. Ca sa pot sa il dezinstalez trebuie sa imi aduc aminte parola. Problema e ca nu pot sa folosesc SHIFT+CTRL+P ca shortcut pt Percent Snap Toggle din 3DS MAX pt ca mi se deschide My Lockbox si imi cere parola. Deci… poate nu sunt eu destul de bine informata… exista aceasta posibilitate, dar un ajutor l-as accepta cu foarte mare placere.

    Zi frumoasa!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *