Crossword Forge: rebusuri şi găsiţi cuvintele


Crossword Forge este un program niţel cam scump (după gusturile mele), mai ales dacă ne gândim la programul gratuit EclipseCrossword. Acesta poate mai mult şi de aceea am să îl prezint totuşi. În primul rând poate să facă două genuri de jocuri: mai întâi sunt rebusurile (poate Dvs le spuneţi altfel). După cum vedeţi mai jos, dai o listă de cuvinte şi definiţiile pentru ele, şi programul încearcă să le potrivească cumva (click pe Make Puzzle). În pagina de exemple apare şi un rebus să zicem tradiţional (nu cu ramuri ci pătrat complet, cu puncte negre), dar eu nu m-am prins cum se poate face aşa ceva cum Crossword Forge. Dacă aflaţi Dvs luminaţi-mă şi pe mine.

imagine

Al doilea gen de joc este “găsiţi cuvintele”. Adică o grilă cu litere aiurea, între care se găsesc şi cuvintele alese de noi, pe linie, coloană sau diagonală. Pentru ambele jocuri sunt disponibile diverse variaţii, de formatare dar şi de export. Oricare joc poate fi exportat ca imagine (bun de pus pe web de exemplu), ca fişier text sau ca fişier PDF (bun la listat), sau pentru web (în sensul că se poate juca online, spre deosebire de imaginea care e evident statică).

Dacă vreţi o mostră puteţi vedea aici un rebus legat de internet. Îl puteţi rezolva online şi să vă faceţi o idee mai clară despre ce poate produse Crossword Forge.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *