Yahoo Meme şi Jinni cu acces public


Nu aş şti să vă spun de când anume, dar recent două webaplicaţii au ieşit din beta privat în beta public. Mai pe româneşte: nu mai depindeţi de un prieten care să aibă cont şi să poată să facă altora invitaţii. Despre ce situri este vorba? Mai întâi Meme de la Yahoo, despre care nu am mai scris. Acum câteva luni era în stadiul alfa, iar cât de mult aţi auzit despre el e un indiciu al succesului (foarte mic). Poate stadiul de beta public îl va face mai popular. Dar să vedem mai exact despre ce este vorba: un sistem pentru a colecta şi împărtăşi cu prietenii lucruri interesante găsite pe web: texte, imagini, video şi audio. Da, o cale parcursă deja de alte servicii.

imagine

Unii compară Meme cu Twitter, după care vin două “doar”-uri: 1) doar că nu are limita de 140 de caractere; 2) doar că nu se limitează la text. Deci nu e Twitter. Însăşi definiţia (Meme is where you share everything you find that’s interesting) dă de înţeles aceasta. Dar evident, poate fi folosit şi ca un fel de Twitter. Aceasta înseamnă că te poţi înscrie/abona să urmăreşti contul altuia, ca la Twitter. Vezi cu cât timp în urmă a fost publicat ceva şi desigur poţi comenta materialele. Iată meme-ul meu pe care nu intenţionez să îl dezvolt, dar rămâne pe post de demo.

În al doilea rând vorbim de Jinni. Adio invitaţii! Mai mult, situl poate fi folosit imediat fără cont! Cei care îşi deschid cont au nişte facilităţi suplimentare, nu foarte relevante. Despre Jinni am scris aici în mai a.c. Dacă nu vă amintiţi vă spun pe scurt: e un sit foarte bine gândit, care să te ajute să găseşti filme similare cu un anumit film sau filme care se potrivesc unei căutări (gen: de animaţie, cu acţiunea în viitor; sau film din epoca victoriană, dramă, premiat). Poate nu veţi subscrie la toate potrivirile pe care le face, dar e totuşi un bun punct de început când vrei să cauţi filme de un anumit gen, dintr-o anumită categorie.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. cititor spune:

    Se scrie Olueiz uorching, cu Z nu cu S. :))


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *