Articole cu dată de expirare în WordPress


Sunteţi plecat în concediu, într-o deplasare de serviciu, petreceţi o perioadă de timp îndelungată într-o localitate fără posibilitatea de a fi conectaţi la internet, însă nu doriţi ca pe site-ul Dvs să lipsească anumite teme tratate periodic sau ca (noii) vizitatorii să aibă impresia că acesta ar fi părăsit? Pentru asemenea cazuri WordPress pune la dispoziţia utilizatorilor o funcţie foarte utilă, anume aceea de a programa publicarea articolelor scrise şi pregătite din timp la o dată în viitor. La redactarea unui nou articol mergeţi la boxa Publish/Publicaţi din partea dreaptă a backend-ului WP, accesaţi linkul Edit/Modifică după Publish immediately/Publicaţi imediat şi introduceţi data şi ora dorită.

imagine

Ce faceţi însă dacă doriţi tocmai reversul acestei situaţii, adică articolul să nu fie publicat în viitor ci el să fie scos din baza publică după un anumit timp? Să ne imaginăm că publicaţi de exemplu invitaţii şi anunţuri valabile doar pentru o anumită perioadă de timp sau cu un conţinut specific unui anotimp sau că preluaţi pe site-ul Dvs ştiri din presă în baza unei licenţe limitate în timp. Pentru ca astfel de articole să nu mai fie vizualizate de către vizitatorii site-ului puteţi apela la pluginul Post Expirator. După instalarea şi activarea sa veţi avea posibilitatea de a seta la scrierea unui articol o dată şi oră fixă de expirare (funcţie valabilă şi la modificarea ulterioară a unui articol), aceasta într-un mod foarte simplu, prin intermediul unei noi boxe Post Expirator.

imagine

Începând cu data şi ora indicată, articolul nu va mai fi accesibil publicului larg şi va trece automat în stadiul de Ciornă sau va fi şters, în funcţie de opţiunile salvate la meniul Settings/Setări, submeniul Post Expirator. Pluginul permite o serie de setări: puteţi schimba statutul articolului după expirare, indica modul de afişare a datei şi orei (numai în ore, în minute nu este posibil), opta pentru afişarea în mod automat a unui avertisment pentru cititori la sfârşitul fiecărui articol cu dată de expirare, precum şi compunerea unui text de avertisment propriu. Acest avertisment poate fi inserat în articole şi cu ajutorul unui shortcode [postexpirator]. Important de reţinut faptul că setările amintite se pot aplica şi asupra paginilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *