GTalk: scurtături către contacte


Am abandonat de ani de zile Yahoo! pentru discuţiile online, folosind exclusiv Google Talk. Majoritatea prietenilor mei folosesc Google Talk aşa că nu am motiv să mai privesc în trecut. Îmi place GTalk şi facilităţile oferite îmi sunt suficiente. De exemplu consider utilă posibilitatea de a lăsa mesaje audio unor prieteni care nu sunt online: când ei vor reveni online vor putea asculta ce doream să le spun. Zilnic folosesc GTalk de zeci de ori, pentru discuţii sau trimitere de fişiere. Şi tocmai de aceea îmi convine să pot “grăbi” procesul. Dacă vreau să vorbesc cu Ionică vreau să pot apăsa o combinaţie de taste şi gata! Se poate? Se poate!

imagine

În Windows XP faceţi o scurtătură către

gtalk:chat?jid=ionica@email.com

În Windows Vista

"C:\Users\UTILIZATOR\AppData\Roaming\Google\Google Talk\googletalk.exe" /gtalk:chat?jid=ionica@gmail.com

Recunosc că pentru Vista nu am ştiut până astăzi, când am fost în sfârşit luminat de cineva. Dar cât de încântat sunt acum 🙂 . La fel cum făceam sub XP, pot acum şi în Vista. Evident, înlocuiţi UTILIZATOR cu numele Dvs de utilizator din Windows. După cum vedeţi din captura de mai sus, puteţi defini şi o combinaţie de taste, sau folosi programul Dvs favorit pentru lansări.

Dacă schimbaţi mai sus gtalk:chat cu gtalk:call veţi putea să sunaţi imediat acea persoană. Ce comod şi rapid! Poate vă foloseşte şi Dvs şmecheria.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Laur spune:

    Am trecut si eu de cateva zile pe GTalk, m-am cam saturat de Yahoo, crash peste crash cand trimiteam fisiere, e mult mai ok GTalk.

    Merita sa incercati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *