Cum pun în situl meu o hartă Google


Am văzut că de ceva vreme România este ceva mai bine prezentă pe Google Maps. Dacă sunteţi într-unul dintre oraşele ce au mai multe date introduse, veţi dori poate să includeţi o hartă în situl propriu. De exemplu pentru a arăta sediul firmei. Cât de greu este? Pornind de la un tutorial găsit aici am pus laolaltă liniile de cod necesare pentru a atinge strict acest scop: al afişării hărţii. Dar într-un prim pas ne trebuie coordonatele locaţiei. O căutăm pe Maps.Google.com după care dăm click pe Link. Primul câmp text ne oferă o adresă ce conţine coordonatele. Căutaţi-le în acea adresă după ll=.

Acum că ştim coordonatele, mai trebuie doar codul următor.

[HTML]


[/HTML]

Rezultatul îl vedeţi mai jos. Nu prea cred că este nevoie de multe explicaţii. Pe scurt am putea spune următoarele: DIV-ul „spatiu_harta” e locul unde va fi încărcată harta. Linia 4 invocă librăria Google ce ne permite afişarea hărţii. În linia 7 am pus coordonatele aflate după cum spuneam mai sus. Variabila „setări” conţine diverse setări nu toate necesare. Eliminaţi unele linii şi veţi vedea valorile implicite. Dacă vreţi alte valori, citiţi aici în documentaţia Google.

Următorul pas ar fi să punem pe hartă punctul unde este firma. Unii vor dori poate aşa ceva. Dar aceasta în următorul material.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Mircea spune:

  Cum imi pun site-ul pe Google Map?

 2. Cristian spune:

  Am reusit sa pun si eu o harta dar cum reusesc sa pun o indicatie gen acea lacrima care indica punctul pe harta.

 3. Cristian spune:

  Rugamine: la codul asta ce mai trebuie sa adaug ca sa imi puna prompterul albastru „lacrima” fara firma. Simplu, punctul sa fie indicat de acea lacrima a lui Google.
  Merci anticipat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *