Lucidity: ajut-o pe Sophie


Sper că nu sufăr de amnezie: puteam să jur că am scris ceva despre Lucidity, dar totuşi nu găsesc nimic. Probabil am vrut să scriu atunci când am semnalat neobişnuitul joc Braid. La fel de neobişnuit este şi acesta. Jocul a fost lansat acum câteva zile de Lucas Arts (care mie mi-a luminat 🙂 anii de facultate cu jocuri precum Indiana Jones şi Monkey’s Island) şi din câte văd online se poate cumpăra cu vreo 9 euro. Vârsta minimă recomandată este 7 ani, ceea ce înseamnă că poate fi bun pentru copiii Dvs şcolari. Despre ce este vorba? E un joc platformă, în care o conduci pe Sophie prin mai multe niveluri, ea sărind de ici colo şi ferindu-se de diverşii duşmani. Dar există un element de originalitate…

imagine

După cum puteţi vedea şi din trailer, Sophie are o imaginaţie bogată. În final va ajunge să călătorească într-o lume creată de propria imaginaţie. Ne-am aştepta să o putem controla, când să sară, când să se pitească… dar în Lucidity noi nu avem controlul asupra personajului principal. În schimb putem să îi “croim” drum. La propriu! Sophie merge pe nişte rute periculoase şi are nevoie constant de ajutorul nostru ca să nu cadă sau să nu se ciocnească de duşmani (gândiţi-vă că ar fi somnambulă şi nu doriţi să o treziţi, ci să o ajutaţi să meargă unde vrea ea). Pentru aceasta noi vom pune stinghii de lemn care să o treacă peste hăuri; nişte încălţări cu arc care să o propulseze; nişte scări pentru a urca; dar şi o praştie ce o aruncă puţin în faţă. Poate sunt şi alte elemente. Vă invit însă acum să vedem două clipuri.

Prin faptul că vezi ce piesă urmează să îţi vină, iar acestea au forme diferite, unii compară jocul cu un Tetris mult modificat. Pe mine nu m-ar fi dus mintea să fac o astfel de comparaţie. Dar apropo de Tetris transformat în joc platformă, aveţi aici un joc flash tare simpatic: trebuie să mânuiţi “omul negru” să sară tot mai sus în timp ce se desfăşoară un joc Tetris (nu Dvs controlaţi jocul Tetris). Evident, dacă o piesă cade peste personajul nostru am pierdut jocul.

imagine imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *