Filmbox: descarci (şi vezi) legal filme


Zilele trecute unul dintre cititorii noştri – Laur, mulţumesc! – ne semnala situl Filmbox.ro. Recunosc că iniţial nu mi-a venit să cred: chiar să existe un sit românesc de unde să poţi descărca legal filme, contra unui cost rezonabil, pentru a le vedea când vrei tu? Huh, se pare că da. Filmbox este, citez, primul serviciu din România destinat livrării legale a filmelor prin Internet. Cu ajutorul Filmbox puteţi verifica ultimele apariţii şi descărca direct de pe site filmele preferate. Filmele pe care le descărcaţi pe calculator au asemenea unor DVD-uri închiriate o perioadă de valabilitate în care pot fi vizionate de oricâte ori doriţi. Pentru a avea acces la filmele dorite trebuie să aveţi un cont Filmbox.

imagine

Până la 31 decembrie 2009 deschiderea unui cont este gratuită. Probabil apoi vor fi abonamente minime, poate şi cu filme incluse. Acum deschiderea este gratuită dar nu vă aduce gratuit nici o vizionare de film. Cam cum se foloseşte situl (nu am vizionat încă un film via Filmbox, aşa că vorbesc teoretic): după ce v-aţi deschis un cont puteţi alege un film. Va trebui să plătiţi online (din ce am văzut eu, preţul e între 5 şi 7 lei, ceea ce mi se pare foarte acceptabil), după care veţi putea descărca filmul şi subtitrarea. Filmul este în format WMV şi poate fi redat doar cu Windows Media Player. Acesta va sesiza că filmul este protejat prin tehnologia DRM: va cere instalarea unui plugin iar apoi va cere adresa de email şi parola contului de pe Filebox (dacă am înţeles bine doar prima oară). Apoi puteţi vedea filmul! Ce nu am înţeles este dacă poţi vedea filmul o singură dată sau de mai multe ori; într-un timp limitat sau când doreşti tu.

imagine

Pentru moment oferta nu este foarte bogată şi filmele nu sunt foarte noi. Dar, repet, preţul mi se pare acceptabil. În plus nu ai de returnat ceva. Categoriile sunt: Filme artistice (Acţiune, Artă, Aventuri, Biografic, Clasic, Comedie, Dramă, Fantastic, Film Noir, Horror, Istoric, Muzical, Politic, Poliţist, Romantic, Thriller, Western); Documentare (Adventure, Istoric, Travel); Copii şi animaţie (nici o ofertă acum); Filme româneşti (Telenovele şi Sitcomuri, nici o ofertă acum); şi Seriale TV (nu funcţionează secţiunea).

Sunt foarte curios de evoluţia acestui sit. Sincer mi-ar place să reuşească şi l-aş folosi dacă vor apare filme mai noi sau dacă vor avea… filme mai vechi (mai greu de găsit altfel).

PS: Am găsit un comunicat din 5 octombrie a.c., deci proiectul pare a fi chiar nou.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Frantz spune:

  E foarte buna ideea saitului. Daca ar aparea si filme noi pe el… se merita.

 2. m1ha1 spune:

  Daca ti se pare chiar asa acceptabil pretul de ce nu l-ai incercat?
  La un mic calcul 7×100=700ron/luna doar filmele, mai bine as merge la cinema, macar il vad HD cu subtitrare 😉
  O sa se aleaga praful de siteu ala.
  Just kiddin’.

 3. radu.capan spune:

  Pentru ca 1) nu am vazut pentru moment ceva interesant; 2) pentru ca momentan am pe stoc mai multe filme ce vreau sa le vad si nu am timp. Altfel chiar as fi luat unul.

  Nu am inteles calculul cu 7×100 – vede cineva 100 de filme intr-o luna? Sau se referea calculul la altceva?

  Mie ce nu imi place, si mi-a scapat sa pun in articol, e ca nu poti vedea filmul decat pe calculator, doar indirect pe televizor daca ai cele de cuviinta (TV-out, S-video…). Eu chiar daca descarc un film, imi place sa il vad la televizor (via DVD player).

 4. bseiche spune:

  Este asemanator cu serviciul de video on demand american numit Netflix.

 5. Dagu spune:

  Cum spunea si Frantz… ideea site-ului e interesanta, insa doar atat. Din punctul meu de vedere nu se merita; sunt n site-uri care iti permit sa vizualizezi filme online fara a percepe vreo taxa, plus ca mai ai alte doua alternative: cinema si achizitionarea DVD-ului.

 6. nelu spune:

  Da, si pe deasupra e destinat doar utilizatorilor din ROMANIA. Pentru cei din afara ciuciu. Sunt destule site-uri, acesta merge direct la ignor. Bayy!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *