Kwout.com: Capturi de pe web


Funcţiile Copy şi Paste sunt printre cele mai cunoscute şi mai folosite de către utilizatorii de calculatoare şi de internet. Mai ales cei din urmă apelează foarte des la această posibilitate de transferare a unor texte, imagini sau linkuri din spaţiul virtual în spaţiul personal (pe calculator sau pe alt mediu de stocare a datelor) sau ca alternativă, cum siturile personale sunt la modă, citatele sunt preluate şi incluse în acestea, în majoritatea cazurilor din păcate fără indicarea sursei iniţiale. Iată că apărut o aplicaţia care îşi propune să permită citarea unei surse într-un mod plăcut şi practic printr-o captură de imagine cu indicarea sursei.

imagine

Kwout.com oferă mai multe moduri de utilizare: pornind direct de pe pagina web, cu ajutorul a două bookmarklet-uri (kwout în aceeaşi fereastră şi kwout în fereastră nouă) şi prin intermediul unei extensii Firefox (link direct). Toate aceste posibilităţi de lucru pornesc de la o captură a site-ului web tocmai vizitat/indicat din care puteţi alege porţiunea dorită a fi preluată. Mărimea maximă permisă în momentul actual este de 600×600 de pixeli, de fapt îndeajuns pentru capturi decente.

imagine

Captura rezultată poate fi prelucrată indicându-se mărimea dorită, cu sau fără margini, cu sau fără margini rotunde, cu sau fără umbră, apoi se poate seta şi o altă culoare de fundal (background). La final ea poate fi postată pe un site web cu ajutorul unui cod embed, publicată direct pe Twitter.com, editată cu Any Canvas sau cu Pixlr.com, asociată cu un comentariu audio şi/sau video sau trimisă prin email prietenilor şi cunoscuţilor. Foarte interesantă este opţiunea Quote with an image map, prin aceasta linkurile din captură sunt direct accesibile şi siturile fi vizitate cu un simplu click. De menţionat ar mai fi că aplicaţia oferă şi alte unelte ca de exemplu un script pentru greasemonkey şi un bookmarklet special pentru servicii de microblogging ca Twitter, Jaiku şi Tumblr, precum şi un API prin care puteţi prelua toate funcţiile cu ajutorul a două butoane pe site-ul Dvs.

Aplicaţia este remarcabilă nu numai prin faptul că permite realizarea de capturi de imagini într-un mod foarte simplu şi intuitiv ci şi prin faptul că capturile de ecran rămân depozitate pe serverul Kwout, deci este foarte indicată pentru webmasterii cu spaţiu şi trafic redus. Mulţi dintre Dvs se întreabă probabil pentru cât timp vor fi disponibile capturile de imagini. Pagina de suport a aplicaţiei oferă următorul răspuns: “We will host it indefinitely as long as you don’t violate our Terms of Service”. Tare mă tem însă că această politică nu va rezista iar aplicaţia va trebui să stabilească anumite limitări sau să introducă pachete comerciale. Şi la final ca exemplu o captură dintr-un articol anterior publicat pe CNet.ro:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *