Machinarium: point & click cu un roboţel


Vă amintiţi de seria Samorost? Cehii au revenit cu un joc incredibil: Machinarium. Jocul este comercial, dar are un demo incitant pe care îl puteţi juca online (dacă vă convinge, jocul costă 14 euro). Avem povestea unui robot aruncat la gunoi, pe care îl ajutăm în primul nivel să se reasambleze (să îşi găsească o mână şi un picior) după care pornim într-o aventură ce nu are o istorie dinainte anunţată. Aşa că avem mult mister. Totul se face din mouse, descoperind diverse elemente (ce pot fi păstrate, combinate şi utilizate la nevoie). Trebuie să ne punem logica şi imaginaţia la lucru pentru a găsi soluţiile fiecărui nivel.

imagine

Mai jos este mai mult decât un trailer al jocului: aveţi şi rezolvarea nivelurilor din demo-ul gratuit. Vă recomand să nu vă uitaţi deci la clip decât atunci când şi dacă v-aţi blocat în jocul demo. Există şi un sistem de hint-uri mai special: trebuie să jucaţi de fapt un alt joc (joc în joc) pentru a obţine un hint, conducând o cheie ce trage în păianjeni spre gaura ei. Atmosfera jocului este superbă, cu desene frumoase. Amanita Design nu se dezice nici cu acest nou joc. Amatorii de jocuri de logică nu pot ocoli provocarea!

Şi pentru că mi-a plăcut aşa de mult Machinarium m-am gândit să fac din tapeturile puse la dispoziţie pe situl oficial un mic set de puzzle-uri. Dacă aţi terminat jocul demo gratuit şi nu vă permiteţi să cumpăraţi jocul întreg, puzzle-urile vă vor mai prelungi puţin plăcerea de a sta în mediul Machinarium. Găsiţi jocul aici. Ca de obicei, nimic de instalat, doar descărcaţi şi lansaţi. Sunt 8 puzzle-uri cu 4 imagini.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *