Widget pentru un top al autorilor în WordPress


Sunt tot mai multe site-uri realizate cu WordPress care reunesc materiale ale mai multor autori. Dacă administraţi un astfel de site cu mai mulţi colaboratori atunci poate vă interesează o modalitate de realizare şi afişare a unui aşa-numit "top" al autorilor. În primul rând prin aceasta le puteţi evidenţia în mod explicit contribuţia la succesul site-ului şi în al doilea rând îi puteţi motiva spre o participare mai activă.

Zilele trecute am dat de un articol (în limba germană) care propune inserarea autorilor cu numărul de articole publicate în sidebar cu ajutorul unui widget. Pentru aceasta nu se apelează la un plugin ci se introduc o serie de linii de cod în fişierul functions.php al temei WP folosite. Autoarea (da, este vorba de una dintre puţinele femei angajate în comunitatea WP) mi-a permis preluarea şi traducerea articolului şi secvenţei de coduri.

imagine

Liniile de cod le puteţi descărca de aici, le copiaţi din fişierul respectiv în functions.php (atenţie: neapărat între <?php şi ?>, cel mai bine la sfârşitul fişierului înainte de ?>), căutaţi partea de cod indicată ca exemplu mai jos şi modificaţi termenul mtsmag cu numele domeniului text din tema Dvs (de regulă îl găsiţi în fişierul functions.php sub denumirea de load_theme_textdomain(‘numetemadvs’);).

'. __('articole', 'mtsmag') . ', <a href="' . $author_posts_url .'">'. __('Continuare &raquo;&raquo;','mtsmag') . '</a></li>';

Ca alternativă puteţi utiliza următorul code:

' ' . $post_count . ' Articole  <a href="' . $author_posts_url .'">  &raquo;&raquo;</a></li>';

Acum încărcaţi fişierul functions.php în directorul temei folosite de către Dvs, mergeţi la meniul Appearance/Proprietăţi vizuale, submeniul Widgets/Widget-uri şi trageţi nou-creatul widget TopAuthors în sidebar, setaţi un nume potrivit şi salvaţi opţiunile. Dacă vizitaţi site-ul în sidebar aveţi afişată acum o listă a autorilor cu imaginea gravatar asociată lor, cu numărul de articole publicate şi un link spre arhiva cu toate articolele lor (dacă umblaţi puţin la codul fişierului puteţi modifica singuri informaţiile dorite a fi afişate).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *