WLW: comentarii şi câmpuri personalizate


Dacă nu aveţi idee de la ce vine WLW atunci probabil nu vă interesează subiectul. Windows Live Writer este un excelent program pentru publicat pe bloguri, inclusiv WordPress. Eu îl folosesc pentru a publica pe 90% dintre blogurile de care mă ocup. Sunt câteva lucruri care nu îmi plac (dar există workaround-uri), iar acum WLW mi-a devenit mai drag de când am aflat despre pluginul WordPress pentru WLW. El rezolvă câteva probleme. În primul rând (nu e culmea utilităţii), pluginul permite schimbarea titlului şi sloganului blogului (interesant e că permite ca sloganul să fie preluat din contul Twitter).

imagine

Mai interesant şi generator de optimism este faptul că noul plugin permite o minimă administrare a comentariilor. Poţi vedea comentariile noi (neaprobate), cele aprobate şi cele nedorite (spam). Din păcate nu există posibilitatea editării comentariilor, dar le poţi aproba, şterge sau cataloga ca spam. Şi uite aşa WLW devine nu doar editor pentru articole ci şi administrator pentru comentarii.

În fine, când publicaţi prima oară veţi vedea ceva ca mai jos:

imagine

Dacă veţi activa insertul, veţi putea da valori câmpurilor personalizate. Sunt multe teme şi pluginuri ce folosesc acest câmp, pentru thumbnail-uri sau pentru a marca articole speciale (în slide-uri animate tip carusel) ş.a. Acum nu mai trebuie să mergi în back-end pentru a pune valorile dorite! Se poate direct din WLW! Da, interfaţa nu este teribil de şlefuită, dar e un început important. În plus poţi adăuga câmpuri noi şi cu o bifare afli şi codul PHP de introdus în temă pentru a fructifica un câmp.

imagine

Poate nu doriţi să folosiţi toate cele trei facilităţi (de exemplu nu toţi folosesc câmpurile personalizate). Nici o problemă: ce nu folosiţi puteţi dezactiva:

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. mytools spune:

    Mai sunt administratori de site care nu stiu ce inseamna WLW? Cu siguranta :). Ca unul care a descoperit acest program abia acum (ceea ce inseamna ca nu stie multe despre el), as avea o intrebare, daca se poate: de ce nu il folositi pentru a publica in toate blogurile de care va ocupati? Din cauza anumitor minusuri pe care le are? Multumesc.

  2. radu.capan spune:

    Tocmai câmpurile personalizate m-au făcut (trebuie să văd de acum încolo) să nu folosesc WLW în 2-3 situri. Am unele bloguri în care un articol are 3-4 câmpuri personalizate (custom fields) esenţiale şi atunci decât să public din WLW (pasul 1) şi apoi completez din back-end câmpurile (pasul 2), redactez direct din back-end tot (un singur pas). Noutatea cu pluginul WordPress pentru WLW s-ar putea însă să îmi schimbe obiceiul.

  3. kirov spune:

    Eu din pacate in admin panelu de la WP am feature image iar campul acesta nu-mi apare in WLW. Sti cumva daca as putea avea si asta in WLW?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *