ChromeExtensions.org: era de aşteptat


Era de aşteptat să apară un astfel de sit. ChromeExtensions.org nu are nici o legătură oficială cu navigatorul Chrome de la Google, dar este – după ştiinţa mea – primul sit care se prezintă ca un director de extensii/pluginuri/suplimente pentru Chrome. Atenţie! Dacă folosiţi Chrome-ul obişnuit, acesta nu suportă pluginuri. Eu folosesc Chrome 4 şi acesta merge fără probleme. Dacă folosiţi varianta ultimă puteţi arunca o privire peste director, fără să uitaţi vreo clipă că vorbim de un director proaspăt, neoficial, în care ar putea pătrunde şi pluginuri nedorite (vezi antiviruşii care sunt viruşi).

imagine

Pluginurile oferă legături spre pagina oficială (unde aceasta există), ceea ce vă permite să testaţi suplimentar credibilitatea. Nu lipseşte dimensiunea socială, vizitatorii putând comenta pluginurile. Un exemplu interesant este pluginul Bubble Translate. Acum este la versiunea 0.3 dar funcţionează destul de bine. În pagina de configurare (click pe butonul ce apare în banda de jos a Chrome-ului) puteţi alege limba în care să se traducă, ce combinaţie să activeze traducerea şi cum să arate bubble-ul cu traducerea. Eu am configurat astfel încât dacă ţin pe CTRL+SHIFT şi selectez un text, imediat după îmi apare un balon roşu cu traducerea textului selectat. Evident este folosit traducătorul Google. Sunt şi alte pluginuri interesante. Dacă doriţi să dezinstalaţi un plugin în bara de adresă scrieţi chrome://extensions/ şi gata… Veţi avea un minim sistem de administrare.

 imagine

Aşteptăm pluginuri mai multe (şi mai bune).

Poate vă interesează:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. WhiteWolf spune:

    Poate ca tot ceea ce inseamna Google Chrome nu e la fel de (hai sa zicem) complex in ceea ce priveste pluggin-urile, addon-urile s.a. Insa , in opinia mea, pentru moment G.C. se misca mult mai rapid decat Firefox (care si el a primit imbunatatiri majore) si poate fi ajuns doar de ultima versiune stabila Opera
    De ce as vrea sa-l „incetinesc” cu diverse pluggin-uri care sa-mi adauge timpi suplimentari de incarcare cata vreme imi place mai ales pentru ca „zboara”?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *