Elementals: Cheia magică a lumii Eiron


Elementals: The Magic Key îi poartă pe copii într-o aventură în care trebuie să îl ajute pe Albert, un tânăr vrăjitor, să refacă cheia lumii magice Eiron şi să o găsească pe sora lui, răpită de forţele răului. Ce bine că mai apare şi câte un personaj principal masculin – până acum, cel puţin la ce am prezentat eu, majoritatea eroilor erau fete: Eva şi fiica ei, Amber, în Mystery Age: The Imperial Staff; eroine am avut şi în Magic Farm: Ultimate Flower, Marooned sau în seria Dream Chronicles; în Autumn’s Treasure: The Jade Coin, din nou o fată este cea care trece prin tot felul de aventuri, nu toate "uşoare", pentru a găsi moneda de jad…

imagine imagine

Nu ştiu cât de mult îi atrăgea pe băieţi să joace mai tot timpul în rol de fete – sau poate se concentrau mai mult pe acţiune decât pe personaj. Acum însă se pot identifica cu acest Albert, care înaintea zilei lui de naştere se trezeşte prins într-o aventură ce le oferă copiilor fundamentul pentru un joc cu o combinaţie de stiluri. Astfel, cu indicaţia privind ceea ce trebuie să facă aflată mereu în partea din stânga sus a ecranului, ei trebuie să repare anumite instalaţii sau mecanisme, luând diverse obiecte şi "lucrând" cu ele; să găsească o listă de obiecte în încăperea în care se află; să ridice obiecte indicate după conturul lor pentru a găsi sub ele un anumit obiect; să rezolve diverse mini-jocuri de logică; şi să poarte bătălii magice între elemente: pe o tablă caroiată, trebuie să mute elementele lor astfel încât cele ale duşmanului să ajungă în raza lor de acţiune, pentru a le distruge înaintea acestuia. Atât mini-jocurile cât şi bătăliile pot fi reluate, după ce au fost deblocate, de la secţiunea Bonus, iar la finalul jocului apar noi nivele cu noi inamici de învins în bătălii.

imagine imagine imagine

Jocul e mai mult pentru copii datorită personajului copil, prin grafică şi prin faptul că nu este foarte provocator. Dacă nu întotdeauna le este foarte clar ce anume să facă, dincolo de indicaţia de sus îi ajută un personaj prietenos, Felly; mouse-ul care se schimbă deasupra obiectelor cu care pot interacţiona; faptul că uneori aceste obiecte şi sclipesc atrăgându-le atenţia asupra lor; iar hint-urile se reîncarcă periodic destul de repede, aşa că vor putea apela la ele când nu găsesc ceva. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *