Povestea Google în 2 minute


GoogleChannelUK propune „o (foarte) rapidă privire înapoi în timp asupra istoriei ultimilor 11 ani ai Google. De la Standford la Mountain View şi în întreaga lume, prezentând diferitele produse, de la BackRub (căutarea) până la Google Wave, StreetView şi Chrome”. Ionuţ a găsit şi erori în clip, dar el oricum rămâne interesant. La final vedem în dreptul la 2009 trecut Chrome OS. Oare se referă la anunţarea publică sau la lansarea propriu-zisă?

PS: Nu îmi amintesc când am folosit prima oară Google. Cert e că pentru mine căutarea pe internet a însemnat mai mulţi ani Yahoo! Îmi amintesc şi acum orele de laborator (la Politehnică): aveam calculatoare cu acces la internet dar nu prea aveam voie să ne „dăm” pe net. Yahoo! era însă locul de pornire al explorărilor, iar recent omorâtul Geocities a fost primul loc unde am făcut un sit (de fapt mai multe). Informaţia în limba română lipsea aproape cu desăvârşire, iar webul însemna mult text şi GIF-uri animate 🙂 . Acesta a fost internetul când l-am întâlnit prima oară. Astăzi a ajuns… uh… cine l-ar mai recunoaşte?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. gxg spune:

    Eu am inceput sa folosesc Internet-ul cam la sfarsitul anului 2000, si din cate tin minte am folosit cautarea Google inca de atunci.

  2. radu.capan spune:

    Eu cred ca prin 1995, dar nu mai sunt foarte sigur.

  3. Raimi spune:

    Eu am facut cunostina cu internetul cam prin 98-99, Google-ul nu era atat de ultra-cunoscut, dar dupa 2000 lucrurile s-au schimbat. Yahoo-ul era ceva mai cunoscut. Dupa ce am avut un cont de e-mail pe Usa.net mi-am facut pe Yahoo si Hotmail. Dar Google-ul a lucrat si ne-am trezit peste ani ca e tot mai puternic, iar azi… [si el] este de nerecunoscut – normal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *