De relaxare: Bloons Tower Defense IV


Bloons Tower Defense cunoaşte patru generaţii deja: prima, a doua, a treia şi a patra. Despre primul joc am scris aici în 2007, când venea pe valul lui Bloons şi More Bloons. Ei bine, ultimul Tower Defense este evident cel mai lucrat ca grafică şi plin de surprize. Conform genului, avem un drum de apărat. Duşmanii sunt în acest joc baloanele – foarte verosimil, nu? Trebuie să le spargem, deci e genul de “violenţă” practicat de / acceptabil pentru cei mici. Problema e că baloanele nu vin doar în culori diferite ci şi cu proprietăţi diferite. Unele au viteză mai mare, altele se sparg în mai multe baloane mai mici… Cert e că ceea ce începe plictisitor de încet prinde viteză treptat şi misiunea e tot mai dificilă.

imagine

Sunt în total 60 de niveluri iar eu am eşuat lamentabil la nivelul 57 🙂 . Morala: fiţi atenţie la strategie. Jocul ascunde multe nuanţe. Avem maimuţe ce trag calm în baloane, cu săgeţi. Altele au bumerang şi pot sparge mai multe dintr-o lovitură. Şi apoi ne despărţim de maimuţe pentru a apela la tunuri care trag ba cu bombe, ba cu gheaţă. Tot elemente neaşteptate sunt avioanele şi corăbiile. Primele merg în opturi şi trag (cu ce? în funcţie de upgrade-ul pe care îl faceţi), iar ultimele merg desigur doar pe apă. În arsenalul anti-baloane mai intră şi cuie de aruncat pe traseu sau… ananaşi explozivi. În fine, abia la finalul jocului primiţi şi super-maimuţa care trage de le rupe. Jocul respectă bine genul Tower Defense. Pentru cei dispuşi să scoată un ban din buzunar există şi nivele premium şi combatanţi premium…

imagine imagine imagine

PS: Sunt sigur că ştiţi dar repet – jocurile Tower Defense mănâncă mult timp… Porniţi un joc când ştiţi că aveţi timp la dispoziţie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *