Grooveshark în haine noi


Despre Grooveshark am scris prima oară aici în iunie 2008. Situl există de fapt din aprilie trecut şi reuşeşte să se menţină, ba chiar şi să progreseze. Problemele îi vin de la faptul că baza mare de fişiere cu melodii vine de la diverşi utilizatori (surse gri, în cel mai bun caz). S-au căutat soluţii de înţelegere cu casele de muzică şi până acum există doar un singur contract, dar poate acesta va servi de exemplu. În fine, ceea ce aş vrea să evidenţiez este că recent a avut loc o schimbare mai puternică a designului webaplicaţiei. Tendinţa este desigur de a semăna cât mai mult a aplicaţie desktop, iar Grooveshar se descurcă foarte bine în acest sens.

imagine

Ceea ce îmi place mie mult este că poţi asculta piesele una după alta fără să fie nevoie de intervenţia ta. Poţi merge pe solist, album, gen, după cum doreşti. Deschiderea unui cont este gratuită şi aduce câteva avantaje (salvarea listelor, favoritelor, configurărilor), dar nu este obligatorie. La câteva secunde după ce aţi intrat pe sit puteţi asculta deja muzică, folosind cutia mare de căutare de pe prima pagină. Webaplicaţia afişează nişte reclame în lateral dar nu deranjează (mai ales când ai dat drumul la un calup de piese şi tu ai revenit la alte sarcini pe calculator). Contra unui abonament poţi scăpa însă de acele reclame. Dacă nu aţi folosit Grooveshark până acum, poate noul design, care uşurează folosirea webaplicaţiei şi face procesul mai plăcut, vă va convinge să faceţi nişte teste.

imagine

Audiţie plăcut 🙂 !


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Ca si utilizator modest ma bucur ca am posibilitatea de a asculta muzica preferata in mod gratuit cu o calitatea a sunetului acceptabila si totodata fara sa pagubesc artistii si casele de discuri .
    Sper ca sa existe din ce mai multa muzica for free si legala pentru toate categoriile de utilizatori .

  2. jürgen.toth spune:

    Un program gratuit care permite descărcarea de muzică de pe Grooveshark este SciLor’s grooveshark™.com Downloader, accesibil de aici: http://www.scilor.com/grooveshark-downloader.html

  3. jürgen.toth spune:

    GrooveWalrus este o altă aplicaţie care permite descărcarea de muzică de pe Grooveshark. Ea poate fi descărcată de aici: http://groove-walrus.turnip-town.net/dru/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *