USB Safely Remove


Ca şi Dvs prefer programele gratuite celor comerciale. Astăzi doresc să vă prezint USB Safely Remove care este comercial, având un preţ cam pipărat: 20 euro. Cei care folosesc însă foarte des (de mai multe ori pe zi) dispozitive USB şi îşi permit această sumă sunt sigur că vor aprecia programul. Calea de a vă procura programul nu este la urma urmelor treaba noastră aşa că trecem la prezentarea lui. În clipa în care dorim să eliminăm un dispozitiv UBS apăsăm Win+S (se poate alege o altă combinaţie) şi vom vedea o fereastră precum cea de mai jos. Un click şi dispozitivul va fi deconectat, astfel că îl putem scoate în siguranţă, fără să periclităm datele.

imagine

Interesant şi binevenit este faptul că dacă dispozitivul nu poate fi scos ni se explică de ce! Aflăm exact procesele care blochează scoaterea. Putem închide Word-ul, dacă are deschis un fişier de pe stick sau MS Explorer-ul. Sau se poate apela la oprire forţată sau închiderea procesului/proceselor ce blochează fişiere. (De ce nu oferă şi Windows-ul aceste informaţii şi acţiuni?)

imagine

Sunt sigur că aţi observat că programul are interfaţa în limba română. De fapt o are în tot felul de limbi, printre care şi româna. Mai jos vedeţi fereastra ce permite atribuirea unei imagini (iconiţe) unui dispozitiv anume. Astfel, dacă am conectat un aparat foto, programul nu ştie de ce fel e, dar pot eu seta o iconiţă de aparat foto.

imagine

Astfel, când vreau să deconectez ceva am iconiţe ce mă ajută vizual să deosebesc mai rapid între dispozitivele conectate. Foarte util când ai mai multe memorii USB sau dispozitive USB.

imagine

În fine, închei cu fereastra de opţiuni. Programul este mic şi deştept. Mie mi-a plăcut. Acum rămâne Dvs să decideţi dacă vă interesează sau nu. Programul poate fi folosit gratuit 30 de zile, timp în care puteţi să vedeţi dacă vă este de mare ajutor sau nu. Dacă ar fi fost la cel puţin jumătate din preţ ar fi avut, cred eu, mai mulţi cumpărători.

imagine

PS: Dacă ştiţi un echivalent gratuit semnalaţi-l în comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,88 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. yo9fah spune:

  Da, este piperat dar foarte bun… cu mult mai bun faţă de ce oferă Windows-ul.
  Şi… a fost şi gratuit, dar probabil nu aţi fost pe fază! 😉

 2. Un Altul spune:

  Gratuit ar mai fi asta: USB Disc Ejector – il folosesc de ceva timp combinat cu o alta aplicatie (PS Hot Launch VVL) pentru a-l lansa cu o combinatie de taste. Se gaseste aici: http://quick.mixnmojo.com/usb-disk-ejector-beta-2-finally (eu foloseam versiunea veche, dar o sa o incerc si pe asta).

  + Thinkpadul meu are integrata o aplicatie care face acelasi lucru… (Thinkvantage Easy Eject Utility – se activeaza cu combinatia Fn+F9)

 3. radu.capan spune:

  Da, mi-ai amintit de el acum. Am scris despre acest program in decembrie 2007! Probabil de atunci a evoluat mai mult.
  http://www.cnet.ro/2007/12/28/usb-disk-ejector-mai-elegant/
  Sunt curios daca indica ce proces blocheaza un dispozitiv USB. Daca indica e un raspuns perfect la programul comercial de mai sus.

 4. radu.capan spune:

  Mda, l-am retestat. Nu se compară cu programul comercial de mai sus. Poate fi util şi de preferat pentru unii, mai ales că e gratuit. Dar USB Safely Remove e mai bun. După mine.

 5. Sorin spune:

  Personal, folosesc USB Disc Ejector, fiind gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *