Listverse: liste de tot felul


Am dat zilele trecute peste un sit interesant. Poate că nu e de foarte larg interes, dar merită oricum pomenit. Listverse (List Universe) este un sit de… liste. Ce fel de liste? Tot felul! 10 Fascinating Recently Discovered Photographs, 10 More Stunning Images Of Space, Top 10 Bizarre Actions By First Ladies, Top 10 Fascinating Facts About The Romans şi 15 Unusual Prehistoric Creatures sunt doar câteva exemple dintre listele mai recente. Da, ultimul l-am ales ca să nu credeţi că toate listele sunt cu 10 elemente 🙂 . Articolele-liste nu sunt foarte lungi, aproape întotdeauna au şi cu imagini, şi pot fi o lectură interesantă.

imagine imagine

Evident că listele pot fi comentate, iar unele au strâns zeci de comentarii! În prezentare se spune că “List Universe are 4,5 milioane de pagini afişate lunar la 1,5 milioane de cititori. Ne concentrăm pe liste care incită sau educă, specializate în lucruri bizare sau mai puţin cunoscute. În fiecare zi prezentăm o nouă listă unică în una dintre cele douăzeci şi două de categorii, de la artă la călătorii (travel în engleză, deci mai la final de alfabet). List Universe a fost amintit la BBC Radio, Radio Scotland, Alabama Radio, BBC Television World News International şi în New York Times. Apărem frecvent pe primele pagini în reţele sociale precum Fark sau Reddit.”

Dacă vreţi să căutaţi o listă anume (de exemplu despre Sf. Nicolae, Sf. Toma sau cu ziceri atee) mergeţi la indexul acesta.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Oana B spune:

    Ohhh da! Listverse este un site grozav. Eu l-am descoperit prin aprilie si pot sa spun ca am parcurs toate litele. Acum, zilnic il verific sa vad ce e nou. Il recomand celor pasionati de curiozitati, ciudatenii, stiinta, filme etc. Inca un site care merita vazut este oddee, asemanator lui listverse, dar putin mai, let’s say „entertaining”. Listverse este destul de „serios”.
    Cheers!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *