Doar azi gratuit: novaPDF Standard


Nu e frumos să fii nemulţumit când primeşti ceva gratuit, nu? Şi totuşi astăzi sunt puţin ofuscat că GAOTD oferă novaPDF ediţia Standard, pe când ediţia Professional ar fi fost un cadou doar cu 10 dolari mai mult, dar cu facilităţi suplimentare extraordinare. Dacă ar fi să mă opresc la două acestea ar fi: protejarea cu parolă şi semnele de carte (adică navigare rapidă pe cuprins). Dar nu a fost să fie… Asta e… Rămânem deci cu oferta aceasta novaPDF Standard redus de la 40usd la 0usd via GiveAwayOfTheDay. De ce aţi avea nevoie de acest program? Eu unul mă folosesc de ani de zile de gratuitul CutePDF şi sunt mulţumit. Dar novaPDF are câteva atuuri importante.

imagine

Odată instalat programul, din orice program în care puteţi tipări veţi putea realiza şi documente PDF. Desigur, OpenOffice suportă aşa ceva, la fel şi MS Office, dar cu programe gen CutePDF sau novaPDF orice program tipăreşte devine sursă de PDF-uri. Nu pe mulţi interesează aşa ceva, dar pe de altă parte să recunoaştem că formatul PDF este foarte răspândit şi foarte util. Dacă vrei să dai o pagină, un afiş, ceva la tipar şi vrei să arate pe calculatorul altuia la fel ca pe calculatorul tău e mai sigur să mergi pe un PDF needitabil. Practic după ce instalaţi novaPDF veţi găsi o nouă imprimantă virtuală adăugată pe calculatorul Dvs. Simpatic e că puteţi tipări într-un PDF existent (adică append) sau ca fişier PDF independent. Dacă exploraţi Properties la noua imprimantă veţi găsi diverse opţiuni utile, precum date despre PDF (un fel de meta-date).

imagine

Practic între CutePDF (versiunea gratuită) şi novaPDF Standard diferenţele nu sunt foarte mari. Dacă ar fi fost novaPDF Professional aş fi abandonat bucuros CutePDF. Ce veţi face Dvs? Analizaţi-vă nevoile şi ţineţi cont că azi şi doar azi novaPDF Standard e gratuit. Dacă din când în când aveţi nevoie să produceţi PDF-uri merită să îl instalaţi. Mai ales că, spre deosebire de CutePDF, nu cere alte instalări – începătorii vor avea mai puţine bătăi de cap (plus că programul e şi în română!).

Atenţie: acesta este un program comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– programul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 9AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 9AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare – nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi programul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca programul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. DonJose spune:

    E interesant, insa produsele de la Foxit sunt super light si ff utile. Sincer cred ca Foxit Phantom nu are egal.

  2. radu.capan spune:

    Moca dar cu facilităţi mai puţine. De fapt în familia lui CutePDF, tot moca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *