Mai multe resurse jQuery (II)


Noupe a publicat astăzi un articol foarte util webmasterilor: 35 More Useful jQuery Plugins and Techniques (el vine ca o continuare la 35 Fresh and Useful jQuery Plugins şi 45+ New jQuery Techniques For Good User Experience). Resursele sunt împărţite pe secţiuni: pentru tabele (ex: sortări); pentru formulare (ex: un captcha cu drag and drop sau diverse metode de validare); pentru imagini şi media în general (galerii, tooltip-uri); pentru navigare (ex: un fel de meniu Office 2007 realizat cu jQuery); şi altele (ex: scurtături din taste). Articolul – sau mai bine zis cele trei articole – oferă multe linkuri utile.

imagine

Continuăm cu jQuery, indicându-vă alte articole la care mi-am pus semne de carte. 20 Simple jQuery Tricks a apărut ieri şi e destul de interesant. 10+ jQuery Form Enhancement Plugins e de pe TripWireMagazine şi vă poate scoate formularele din monotonie. De preloader sunt sigur că aţi auzit; dar de lazyloader? Într-o pagină cu 100 de fotografii, încărcarea tuturor fotografiilor ar putea fi inutilă (dacă vizitatorul vede 30 de poze şi părăseşte pagina?). Lazy Loader va încărca imaginile doar când sunt în fereastra activă. O idee interesantă: Turn any webform into a powerful wizard with jQuery (FormToWizard plugin) (cu demo aici). Tot legat de formulare, dar acum de validare: Vanadium. Altul: In-Field Labels jQuery Plugin.

Alte articole interesante:

La final am lăsat de semnalat o migrare. Lupetti (l-am mai pomenit în articole trecute) a trecut de pe Blogger pe WordPress, situl fiind acum la adresa WoorkUp.com. Şi de la sit personal a trecut la sit colectiv, ceea ce desigur înseamnă o îmbogăţire. Pentru că acum vorbim de jQuery, trimiterea va fi desigur spre secţiunea jQuery, unde sunt multe articole interesante. În mod special aş vrea să evidenţiez jQuery 1.3 Visual Cheat Sheet (cine lucrează cu jQuery va înţelege utilitatea) şi un şir de lecţii ce ar putea deveni foarte valoros pentru începători: jQuery Lesson Series: Introduction to Selectors.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *