Everyday Genius: SquareLogic


Uau… acest joc m-a entuziasmat! În primul rând cu gândul la copiii mei, care sper să ia pe rând careurile la rezolvat, dar şi pe mine personal. Everyday Genius: SquareLogic vă oferă câteva sute, pardon, mii de careuri care vor fi o provocare pe placul fanilor Sudoku dar şi al oricăror alte jocuri de logică (bazate pe numere). Nu este vorba de un joc Sudoku 100%: în timp ce într-adevăr pe linie şi coloană o cifră nu trebuie să se repete, cealaltă condiţie de îndeplinit ţine de zonele colorate. În captura de mai jos vedeţi: pe câmpurile verzi trebuie să fie suma într-un loc 7, în altul 3 (e un sigur pătrat acolo, deci acela va avea chiar valoarea 3), respectiv 5. Rămâne să ne fierbem creierul pentru a găsi care cifre unde trebuie puse!

imagine imagine

Doar la început avem adunări. Mai apoi apar la condiţii scăderi, să fie par sau impar, înmulţiri, împărţiri, comparaţii! Şi alte ciudăţenii precum zone de o culoare unică fără… regulă (trebuie dedusă) sau careuri în care culorile trebuie să le punem noi, după logică, şi apoi să rezolvăm. Jocul este construit pe niveluri, cu deblocarea avansului. Avem cinci “clase” mari: Ocean, Canyon, Forest, Mountain şi Sky (da, tot mai sus şi mai sus). Apoi fiecare clasă de niveluri conţine câteva zeci de niveluri, grupate şi ele. Aveţi un prim calup şi o provocare majoră: puteţi sări la provocarea majoră sau să vă antrenaţi pentru ea. Când aţi depăşit provocarea majoră treceţi la următorul nivel de dificultate. Şi tot aşa…

imagine imagine imagine

Jocul nu are o grafică mega-ultra-extraordinară ci aş zice decentă. Şi o muzică reuşită. Dar nici unul din aceste aspecte nu contează foarte mult, dat fiind că e un joc de logică. Atmosfera e plăcută, astfel că te poţi concentra pe provocarea minţii. În total sunt 20.000 de careuri de 18 feluri şi 6 dimensiuni. Baftă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *