Harta WordPress-iştilor


Via WeblogToolsCollection am aflat de situl WPWorldMap.net. Dacă nu aţi intuit din nume, e vorba de o mică şi bine realizată aplicaţie bazată pe Google Maps ce ne arată cam pe unde pe blog glob se află utilizatorii WordPress. Pentru moment nu sunt foarte mulţi utilizatori adăugaţi. Aseară am fost al treilea român, iar acum când scriu articolul sunt şapte. L-am văzut pe hartă pe Stas (de la ro.wordpress.org) şi în Republica Moldova pe Pavel (de la wpzoom.com). Cu siguranţă în următoarele zile se vor înscrie mai multe persoane şi astfel vom afla care de pe unde suntem 🙂 şi câţi vecini ai noştri împărtăşesc cu noi aceeaşi pasiune: WordPress.

imagine

Adăugarea pe hartă este simplă. Puteţi folosi Twitter la nevoie, dar merge şi fără. Veţi avea un cod primit prin email care vă va permite să reveniţi ulterior asupra datelor de identificare scrise. După cum spuneam aplicaţia este bine scrisă – mi se pare că foloseşte ExtJS – şi mai totul se face din meniul şi taburile ferestrei plutitoare. De acolo puteţi rapid merge într-o anumită zonă, reduce marcajele strict la dezvoltatorii de pluginuri (de exemplu), vedea cine s-a înscris recent ş.a. Dacă sunteţi fani WordPress vă îndemn să vă treceţi pe hartă. (Mai exact categoriile sunt: Users/Bloggers, Developers, Core Developers, Companies şi Fans. Vedeţi unde vă potriviţi mai bine.)

imagine2

PS: Mi-am tot chinuit memoria dar nimic… Îmi amintesc totuşi că acum vreo 2 ani ceva român(i) a lansat un sit similar, în care bloggerii se puteau pune pe o hartă. Ştiu că am scris atunci despre proiect, dar – culmea – nu mai găsesc articolul. Îşi aminteşte cineva de acel sit? Mai există online? WPWorldMap e doar o particularizare a acelui sit (dar mai bine realizat tehnic).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. cristian spune:

    Un site destul de util.
    M-am inscris si eu pe acest site.
    Multumesc


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *