Dezvoltatori români de pluginuri WordPress


Dacă la capitolul teme gratuite pentru WordPress create de designeri români stăm relativ bine, nu aceeași este situația când vine vorba de pluginuri. Developerii români oarecum cunoscuți îi poți număra pe degetele de la ambele mâini; mulți, puțini, hai să vedem totuși ce au de oferit. Oricum lista rămâne deschisă, așa că dacă aveți cunoștință de alții nu ezitați!

deceblogUnul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori de pluginuri si teme pentru wordpress este Dan Stefancu. Destul de popular este pluginul creat pentru Smiley-uri Yahoo cu varianta lui comercială pentru Zapp Buzz.

Personal, mult mai util și “muncit” mi se pare Twitter SP2 ce folosește serviciul de scurtare linkuri SP2 pentru a trimite pe Twitter articolele noi de pe blogul tău. Updatat frecvent și cu funcționalități interesante, de exemplu retry de 5 ori pentru a trimite tweet-ul în cazul apariției unei erori, nu înțeleg totuși de ce nu este chiar așa de popular.

scribuDin păcate, nu suficient de popular, dar cu mult mai prolific este Cristi Burcă. Listă de pluginuri prezente pe WordPress.org este impresionantă dacă luăm în considerare vârsta lui. Nu o să îl ridic în slăvi acum, dar ar fi de remarcat două pluginuri, Front-end Editor (prezentat pe CNet.ro) și ImageShack Offloader. În plus, conform acestui articol, o parte din funcționalitățile pluginului Custom Field Images vor fi incluse în core wordpress odată cu lansarea versiunii 2.9 a platformei. O realizare destul de importantă aș zice!

Cu riscul de a părea oarecum superficial, dar nu am suficiente informații astfel încât să scriu mai în amănunt despre ei, doar voi trece în revistă alți developeri și pluginurile create de aceștia.

Ionuț Staicu a creat, pe lângă o temă wordpress interesantă, Wordnewz WordPress Theme pe numele ei mic, un plugin antispam simplu și eficient, NtzAntispam.

Reflection Media, cei care se ocupă cu traducerea wordpress în limba română pentru versiunea curentă și fac o treabă bună, au creat Wp Post Sorting Plugin și un plugin care “vorbește” cu tine, Talky WordPress.

Cbogdan, de care am dat absolut întâmplător cotrobăind prin directorul de pe wordpress.org, are momentan doar 2 pluginuri. Single Random Post With Text pare chiar interesant și util.

m0n5t3r a creat Inline Gallery, un plugin pentru galerii de imagini, destul de popular, cu mai bine de 18.000 de downloads la momentul la care scriu acest articol. Merită atenție pagina de pluginuri de wordpress.org, cât și cea de pe site-ul personal.

George Jipa a creat un plugin pentru SP2.ro, dar care nu trimite linkurile pe Twitter, ci te ajută să scurtezi linkurile mai rapid, direct din editorul HTML al blogului tău folosind un shortcode.

Radu Bilei a creat Virgulă To Sedilă care înlocuieşte diacriticele “corecte”, cu virgulă, cu cele “incorecte”, cu sedilă, dar care se afişează corespunzător şi în Windows XP.

appchain-300x80 Se pare că mulți dezvoltatori de pluginuri, cum sunt se pare și băietii de la AppChain, au preferat să rămână necunoscuți blogosferei autohtone. O temă simplă, dar plăcută ochiului și o serie de pluginuri interesante create de băieții aceștia, dintre care mi-au plăcut în mod special Advanced Youtube Widget și Auto FTP.

 

Știu cam multe linkuri externe, dar merită mai mult de 5 minute din timpul vostru, vă asigur!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. gxg spune:

  Probabil un plugin ca Twitter SP2 nu e foarte popular pentru ca exista alte servicii similare mai cunoscute si independente de platforma de blogging, ca twitterfeed.

 2. Păun Eugen spune:

  Nu stiu, personal nu as recomanda Twitterfeed ca alternativa. E cam abuzat, mult prea folosit si, de multe ori chiar, da rateuri.

  Mai exista o serie de pluginuri de acest gen ce folosesc alte siteuri ce scurteaza linkuri. De exemplu, Twitter Tools http://alexking.org/projects/wordpress integrat cu bit.ly iti poate da si ceva date in timp real despre numarul de vizitatori ce vin de pe Twitter.

 3. Mersi pentru susţinere şi promovare. Cele două plugin-uri acum sunt şi mai bune, am lansat astăzi la ele versiunea 2.0.

  Cred că şi RSS Related Posts este un plugin de recomandat şi util, doar că nu toată lumea poate înţelege beneficiul său. Eu îl înţeleg şi mă bucur de el 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *