GMail pune reclame (prea) sub nas


Folosesc GMail de mulţi ani şi sunt foarte mulţumit. Sub Firefox foloseam un supliment pentru a bloca reclamele, dar de când folosesc Chrome pur şi simplu nu le mai observ. Stau în lateral şi rar arunc o privire peste ele. Am constatat însă de mai bine de o săptămână ceva: după ce trimit unele emailuri, între mesajul de confirmare şi emailul trimis de mine apare… o reclamă. Chiar sub nas. Greu să nu o observi. Nu apare mereu, dar apare. La mine cel puţin. La Dvs? Îmi amintesc că acum câteva săptămâni un blog de limbă engleză semnala această noutate nu tocmai plăcută, dar nu îl mai găsesc.

imagine

Probabil în timp mă voi obişnui şi cu aceste reclame, ignorându-le în mod implicit, studiindu-le când chiar arată ceva relevant. Dar ca idee nu îmi place. O reclamă strecurată cumva în mijlocul dialogului (între emailul primit de mine şi cel trimis de mine) poate fi un semnal de alarmă: oare GTalk va introduce cândva, similar, reclame între replici? Ar fi mai absurd. Găselniţa Google poate fi bună ca strategie, dar mi se pare prea… invadatoare. Voi aţi sesizat astfel de reclame, după ce aţi trimis – din interfaţa web – emailuri cu GMail? Dacă da, vă deranjează sau nu?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. GadgetNews spune:

  Stiu ca acea regiune se numeste Webclips, si exista de la inceput. La mine contine stiri de obicei, dar intra si reclame. Se poate dezactiva din setarile Gmail, Settings tabul Web Clips. Ati incercat asa si dispar doar stirile?

 2. radu.capan spune:

  Hehe… Sa nu confundam lucrurile. WebClips arata informatii de pe feeduri si eu am dezactivat asa ceva de mult timp. Unora le poate fi util, mie nu.
  Eu vorbesc de RECLAME! Ce nu apar in „varful” webaplicatiei GMAIL ci, conform capturilor, intre un email primit si cel trimis. Poate trebuia in captura sa las si „coada” la emailul trimis, ca sa fie mai clar. Vorbesc deci de reclame INTRE emailuri, nu deasupra lor. Nu am nimic cu reclame deasupra, sub, in stanga sau in dreapta unui corp de interes. Pus in interior insa… ma deranjeaza.

 3. GadgetNews spune:

  Acum m-am prins, intr-o serie de reply-uri. Am cateva conversatii in inbox cu pana la 10 emailuri intr-o discutie si nu mi-a aparut asa ceva. Sunt pe Firefox insa… dar nu am instalat nimic care le-ar putea bloca. Chiar ca sunt prea invazive.

 4. gxg spune:

  Eu nu am intalnit pana acum asa ceva si folosesc GMail aproape zilnic, in general din Google Chrome.
  Dar sunt sigur ca se vor gasi tehnice de blocare ale lor.

 5. radu.capan spune:

  Eu folosesc de cateva zeci de ori pe zi GMail-ul. Reclamele le vad de maxim cateva ori pe zi. In unele zile deloc. Deduc ca e ceva experimental. Sper sa nu se permanentizeze. Nu m-ar opri sa folosesc GMail-ul, dar as simti desigur un gust amar la fiecare reclama bagata in discutiile prin email.

 6. TeeTY spune:

  Pot sa spun ca la mine apar tot timpul, n-am fost mereu cu ochii pe ele (reclame), le-am observat de ceva timp. Folosesc de cateva ori pe zi GMail, dar nu ma deranjeaza. In schimb ma freaca reclamele care apar in Google Reader (n-am cautat sa vad daca le pot elimina) la sfarstiul fiecarui articol.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *