TuneUp Utilities 2010


Ieri GAOTD a oferit gratuit WinUtilities. Într-un comentariu pe GAOTD era sugerată ca alternativă gratuită programul TuneUp Utilities 2008 (program comercial, dar cu o portiţă pentru a-l lua legal gratuit). Nu am verificat dacă şmecheria mai funcţionează ci m-am gândit să văd puţin cum merge chiar TuneUp Utilities 2010. Concluzia: un program pe care îl vor îndrăgi atât profesioniştii cât şi începătorii. Conţine o paletă largă de mini-aplicaţii, într-o interfaţă ce le centralizează şi face munca mai uşoară. Că doriţi să recuperaţi fişiere, să schimbaţi anumite lucruri în comportamentul MS Explorer sau să curăţaţi regiştri de urme nedorite, TuneUpUtilities e la câteva clickuri de astfel de acţiuni.

imagine

Majoritatea funcţiunilor programului merg pe recomandări: TupeUp analizează şi îţi spune ce (şi de ce) ar fi recomandabil de făcut. Poţi accepta sfaturile sau poţi să cumpăneşti suplimentar asupra lor (ascunzându-le de exemplu pentru următoarele 30 de zile, până iei o decizie). În plus mai toate lucrurile se fac pe paşi, cu “vrăjitori” (wizards) ca mai jos. Începătorii vor fi încântaţi de prietenia programului dar fără cunoştinţe tehnice fie se vor încrede în program, fie vor tot ezita să facă paşii necesari. Cei pricepuţi în schimb – dacă nu sunt foarte orgolioşi – nu se vor simţi jigniţi de modul în care programul te conduce să faci una şi alta.

imagine

Mai jos vedeţi cât de intuitiv e realizată configurarea aplicaţiilor care să pornească – sau nu – cu sistemul de operare. Pur şi simplu tragi comutatorul pe On sau Off, după cum crezi. Iar informaţiile din coloana din stânga te pot ajuta ca să alegi. Majoritatea calculatoarelor care vin cu sistemul de operare preinstalat vor lansa automat tot felul de prostii. Dezactivaţi-le şi sistemul de operare se va lansa mai rapid.

imagine

În fine, programul nu permite doar reglarea sistemului pentru o mai bună funcţionare ci şi pentru o mai plăcută utilizare. Există o serie de instrumente pentru “customizarea” Windows-ului (adică a aspectelor vizuale), de la ecranul de boot până la iconiţele din meniul Start sau din MS Explorer. Ba poţi aplica şi diverse teme, descărcabile de pe situl programului.

imagine

Una peste alta e un program util, dar cam scump (50usd). La jumătate de preţ l-aş fi luat fără să clipesc 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. seba18 spune:

    E excelent programul: eu il folosesc de multa vreme, si obisnuiam sa il instalez si la prieteni imediat dupa instalarea Windows-ului, ca sa mai dea cate un 1-Click Maintenance din cand in cand, care isi facea treaba de minune.

    Din pacate insa, nu e compatibil si cu Windows 7 (ultima data am incercat sa-l instalez acum vreo 2 saptamani, si nu mergea).

  2. Stalker spune:

    Versiunea 2010 merge si pe Windows 7, o folosesc de cateva saptamani.

  3. Si eu folosesc programul asta impreuna cu CCleaner si sunt foarte multumit de el .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *