Vai Google, mult ţi-a mai luat! Şi mai îţi ia?


De câţi ani oare tot vorbim despre harddiskul online de la Google? Ei bine… tot nu e aici 🙂 . Dar e tot mai aproape (2010? 2015? 20XX?) iar de ieri seară e mai generos. STUPID de generos dacă nu îl dau în funcţiune la toată capacitatea. Pe bune: ce să faci cu zeci de GB dacă nu ai ce să pui acolo??? E ca şi cum Google ne-ar da parcele pe Saturn: inutil!!! Pentru moment acest spaţiu e partajat exclusiv de două webaplicaţii: GMail şi Picasa Web Albums. În cazul meu, ocup 4GB din GMail şi peste 1.8GB în Picasa. Acum doi ani am depăşit limita de 1GB la Picasa şi a trebuit să plătesc ca să pot pune mai multe poze. Anul acesta am plătit pentru a doua oară 20usd ca să am 10GB la dispoziţie. În timp ce la Flickr pentru 25usd ai nelimitat.

imagine

Dar lui Google i-a venit mintea la cap. Un anunţ de câteva ore ne spune: Twice the storage for a quarter of the price. Pe româneşte: dacă ultima oară am plătit 20usd pentru 10GB, la anul voi plăti de patru ori mai puţin (adică 5usd) ca să am de două ori mai mult (20GB). Sau, situaţia de astăzi: am 80GB, de fapt 79,2GB liber!!! Şi ce să fac cu ei? Nu am ce face doar dacă Google nu anunţă mâine-poimâine: “Google (Docs) e noul harddisk online şi poţi publica acolo ce fişiere vrei”. Ştim deja că Google Docs se pregăteşte să fie centralizatorul de fişiere, nu doar de documente tip Word, PowerPoint, Excel, PDF, dar şi fotografii şi altele (caz în care poate îşi schimbă numele). Să fie oare creşterea de astăzi semnul că HDD-ul online se apropie? Dacă nu, vom fi o armată de mii de frustraţi care deţinem scriptic zeci de GB pe Google fără să îi putem utiliza corespunzător. Dacă HDD-ul online nu vine, evident că la anul fac downgrade la 5usd pentru 20GB. Nici 20usd pentru 80GB nu mi se pare o afacere proastă… dacă aş putea folosi corespunzător spaţiul.

imagine

În captura de mai sus vedeţi noile planuri tarifare. Aşteptăm continuarea… Altfel bucuria de astăzi e aproape inutilă. Părerea voastră?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. KYE spune:

  Livemesh de la Microsoft da 25 Giga gratis…
  Sincer nu am ce face cu atita spatiu. La banii astia imi iau un HDD portabil pe care il tin intr-un colt doar pt stocare documente. O sa zici k da, dar hdd-ul ala se si poate strica… Si eu atunci iti zic: da, dar si parola ta pe Google se poate la un moment dat afla si pierzi tot ce ai strins o viata…

 2. radu.capan spune:

  Dacă Google ar acţiona gen Dropbox (serviciu pe care îl folosesc zilnic), nu m-ar supăra 10-20GB. Mai mult nu văd sensul pentru moment. Dar uite că m-am trezit azi că am 79GB liberi… De-a lela. Inutili.

 3. Guliver spune:

  Stocare online 50 GB la https://www.adrive.com. Moca.

  …Si pentru ca am vazut ca ai dat atentie programului „Inpaint” iti recomand sa arunci o privire la http://www.photoinstrument.com/. Vei gasi acolo ceva mult mai bun decat Inpaint.

 4. radu.capan spune:

  Unde e moca si firma fara nume greu e cam dificil sa ai pretentii. Mai mult nu cred ca tb spus.

 5. Guliver spune:

  Da, asa e, dar eu l-am folosit si nu m-a dezamagit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *