Scrierea unor fişiere cu ImgBurn


Ştim că nu toţi cititorii noştri sunt specialişti în ale calculatoarelor. Şi tocmai de aceea din când în când un subiect pentru foarte-începători merge (e de fapt dedicaţie pentru un cititor de-al nostru, mai timid). Astăzi doresc să explic cât de uşor este să “arzi” câteva fişiere cu ImgBurn. Micuţul ImgBurn ştie să scrie imagini (nu mă refer la fotografii, ci imagini de discuri), dar poate fi folosit cu succes şi pentru scrierea obişnuită de fişiere. Personal aş recomanda BurnAware sau InfraRecorder (acesta ultimul e tare simpatic… chiar scoate fum negru pe ecran când arde un CD sau DVD), dar şi ImgBurn poate fi folosit cu succes. ImgBurn e mic ca dimensiuni aşa că nu văd motiv să nu îl aveţi undeva pe calculator.

imagine

Instalaţi-l luându-l de aici (tot din acea pagină web luaţi şi traducerea în română şi puneţi-o, după ce aţi instalat programul, în subdirectorul Languages al directorului cu ImgBurn). Lansaţi programul şi alegeţi Scrie Fişiere/Dosare pe Disc. Puteţi de exemplu să trageţi fişierele pe care le doriţi scrise, cu mouse-ul, din MS Explorer în zona albă pe care am evidenţiat-o cu un chenar roşu. Puneţi acolo tot ce doriţi, fişiere şi foldere, dar desigur în limita CD-ului sau DVD-ului disponibil. Pentru a vedea cât spaţiu liber mai aveţi, folosiţi butonul care are ca imagine un calculator. Va actualiza datele şi veţi vedea câţi MB mai puteţi pune.

 imagine

La final mai rămâne să apăsaţi butonul acela mare (cu icoana galbenă de folder indicând cu o săgeată spre un CD) şi va începe imediat inscripţionarea datelor. Atât! E foarte simplu. Dacă doriţi puteţi bifa Ejectează Sertar şi CD/DVD-ul va fi scos din unitate după inscripţionare. Dacă inscripţionaţi un DVD şi ar putea lua mult timp, iar Dvs vă grăbiţi, puteţi bifa Închide Calculatorul şi după inscripţionare se va emite comanda shut down pentru Windows.

imagine

Ceea ce am explicat am pus şi într-un scurt screencast. Repet: publicul ţintă e format din cei care nu au inscripţionat până acum CD-uri crezând că e prea dificil. Din screencast cred că se va vedea mai clar cât de uşor stau lucrurile. Am să trimit un link la acest articol şi mamei mele, care la serviciu apelează tot timpul al colegi când e vorba să pună nişte documente pe CD 😉 . Nu uitaţi să urmăriţi materialul video în full screen (click pe butonul de lângă logoul Screenr). A! În screencast am pus un element în plus: ştergerea datelor de pe un CD reinscripţionabil evident.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. mihai gavra spune:

  Multumim ca v-ati facut timp si pt. incepatori. Stiu ca va este greu si pare banal pt unii, dar toti au fost incepatori. Multumesc inca o data.
  Sanatate sibucurie!

 2. misu183 spune:

  Orice s-ar spune o parte din termenii IT tradusi in limba romana suna caraghios.
  Ex: „tamponul softului”. 🙂

 3. radu.capan spune:

  Desigur. Pentru unii insa – necunoscatori de engleza – e mai usor asa. Frumusetea e ca poti alege in ce limba sa ai programul.

 4. andrei spune:

  Ce nu-mi place la ImgBurn e că nu mi-am dat niciodată seama cum/dacă se poate arde lăsând sesiunea deschisă pentru a adăuga noi fișiere în viitor.

 5. md75 spune:

  Am vazut in screencast ca e setata optiunea File system(s): ISO9660, Joliet. Proaspat instalat, ImgBurn vrea sa scrie doar cu ISO9660+UDF. Pana n-am inclus si Joliet, toate numele mai lungi de fisiere au fost trunchiate. 🙁

 6. dogcainele spune:

  Esti un idiot. Prea repede te-ai miscat in filmulet. Nu se poate in telege nimic din ce-ai facut acolo. Daca nu te pricepi, mai bine nu fa tutoriale video. Scuteste-ne, ca mai mult enervezi lumea.

 7. radu.capan spune:

  Stimate dogcainele: trec peste limbajul tau si te informez ca exista un buton pauza. Mai mult nu cred ca trebuie sa iti spun.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *