DropBox întreabă: la ce să mai lucrăm?


Constat cu bucurie că tot mai multe aplicaţii (web sau legate de web) lansează periodic întrebări sub formă de vot: la ce să mai lucrăm? Comunitatea se pune pe gândit, se aleg nişte variante şi se votează. Cele mai votate opţiuni intră pe lista de priorităţi. E normal de fapt aşa ceva, dat fiind că succesul unei aplicaţii depinde de satisfacerea nevoilor utilizatorilor ei. Acum DropBox ne invită la VoteBox, pentru a indica ce am dori cel mai mult să vedem ca facilităţi în viitorul apropiat. Dacă încă nu ştiţi ce este DropBox atunci vă spun că e un serviciu care pentru mine e aur curat. Am scris aici în aprilie. (DropBox şi Box.net sunt serviciile online ce le folosesc cel mai des… după cele Google.)

imagine

De câteva luni DropBox a câştigat domeniul DropBox.com (înainte folosind doar GetDropBox.com). Pentru cei care vor să afle aici pe scurt despre ce e vorba: primeşti gratuit 2GB (dacă urmezi acest link ai 2,25GB) unde să îţi pui fişierele mai importante. Când ai pus acolo un fişier, el este imediat copiat pe serverul DropBox. Dacă ai un subfolder share-uit cu un prieten, fişierul pus la tine apare imediat şi la el. Pe mine mă ajută ENORM. Când termin lucrul la un material (în folderul DropBox din Windows) ajunge să îl salvez şi să îl închid şi imediat se porneşte sincronizarea şi ajunge pe calculatorul soţiei mele. Şi invers. Aşa documentele noastre comune sunt în 3 locuri (pe calculatorul meu, pe al ei şi pe server). Nu mă tem de viaţa lor 🙂 . Şi dacă la un moment dat sunt undeva fără calculatorul meu şi fără calculatorul soţiei, nici o problemă: descarc fişierul care mă interesează de pe interfaţa web folosită de DropBox iar la final îl reîncarc acolo. Când ajung la calculatorul meu, după 1-2 secunde după ce l-am deschis voi avea fişierul la care am lucrat pe un calculator străin. Eu folosesc pentru fişiere DOC, PPT, MP3, JPG, dar se poate orice format (dar nu e recomandabil să lucraţi cu fişiere de sute de mega, sincronizarea luând mult). În plus îmi place că dacă am şters un fişier din greşeală am 30 de zile să îl mai găsesc pe server. Nu ştiu cât de bine am explicat, dar ştiu că serviciul e remarcabil!

imagine

Acum pentru cei care folosesc DropBox: nu rataţi şansa să votaţi pentru ce aţi dori îmbunătăţit. De exemplu mie mi-ar place să pot indica orice folder în afara celui implicit DropBox. Mi-ar place să pot trimite un fişier prin email la o anumită adresă şi să apară în DropBox (foarte util când sunt pe teren). Mi-ar place la anumite directoare să dau drepturi limitate pentru prieteni (gen read only). Şi altele (precum 10Gb gratuit 😉 ). Aveţi câteva voturi de folosit şi puteţi să le “consumaţi” pe toate pe o idee, dacă aceea e importantă pentru Dvs. Apoi rămâne să vedem cum ceea ce am votat devine realitate.

imagine

La final aş vrea să evidenţiez ceva: cei 2GB, care pot ajunge la 5GB prin referirea de prieteni, pot fi prea puţini pentru unii. Puteţi sări la 50GB dar vine o factură de 10usd lunar. Am aflat însă că, dacă scrieţi echipei DropBox, se pot activa şi planuri intermediare: 10GB pentru 5 dolari pe lună; 20GB pentru 7 dolari pe lună; şi 25GB pentru 8 dolari pe lună. Eu încă mă încadrez în spaţiul oferit gratuit (de fapt am cont din etapa beta, când s-a dat 5GB nu 2GB) şi sper Google să ofere aşa ceva (sincronizare) când mai curând, cu aşteptatul GDrive. Dacă vreţi doar backup (nu şi sincronizarea cu alţii), atunci mai mult rentează Mozy, care oferă tot 2GB, dar pentru 5usd fac backup nelimitat (cel puţin aşa spune reclama)!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. GioStana spune:

    Si eu folosesc DB.
    Mi se pare foarte util cand lucrezi de pe mai multe pc-uri.
    Am cautat softuri similare pentru sincronizare dar asta este cel mai destept.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *