Akinator îţi citeşte gândurile


Nu cu mult timp în urmă doi prieteni, Arnaud şi Jeff, călătoreau prin Orientul Îndepărtat. Pe durata unei excursii cu cămile în deşert observară pe o dună de nisip un obiect strălucind în soare. Curiozitatea îi împinse să descalece imediat şi să privească obiectul mai îndeaproape. Marea le era mirarea când îşi dădură seama că era vorba de o foarte veche lampă de ulei. Erau siguri că lampa s-a aflat mulţi, mulţi ani îngropată sub nisipul deşertului. Mai mult în glumă Jeff spuse: „Trei dorinţe avem, freacă lampa şi poate ne apare un duh în faţă!” Zis şi făcut: o primă încercare nu a avut succesul aşteptat, şi nici o a doua încercare. La a treia încercare lampa se încălzi în aşa fel încât Arnaud trebui să o lase să cadă în nisip.

akinator Cei doi prieteni priviră miraţi cum din lampă începu să iasă un fum des care duse la apariţia unei fiinţe cu aspect uman şi la prima vedere destul de simpatică. Fiinţa se comportă ca şi cum ar fi fost trezită dintr-un somn greu şi lung. Cu o voce groasă ea începuse să vorbească: „Vă salut, eu sunt celebrul Akinator. M-aţi trezit dintr-un somn care a durat sute de ani. Eu vorbesc şi înţeleg toate limbile acestei lumi. Şi mai am un dar: acela de a ghici după doar câteva întrebări persoana la care tocmai v-aţi gândit. Însă atenţie: dacă nu răspundeţi corect la întrebările mele atunci veţi lua locul meu în lampă pentru următorele sute de ani. Dacă nu reuşesc să ghicesc persoana gândită de voi atunci aţi dovedit că sunteţi mai deştepţi decât mine şi vă voi face fericiţi.”

Şi într-adevăr după o serie de întrebări şi răspunsuri corecte, Akinator ghicise de fiecare dată persoana la care s-au gândit Arnaud sau Jeff. Mândru de sine el începuse să cânte, să danseze şi să vorbească la nesfârşit. Cerea mereu o nouă ghicitoare pe care o rezolva apoi cu mare uşurinţă. La fiecare tentativă de fugă, Akinator îi urmărea pe cei doi plutind în aer şi vorbea şi vorbea… Jeff luă lampa şi se duse înapoi la cămile. El îl întrebă pe Arnaud: „Ce facem acum? Fiinţa aceasta ne va urmări. Nu vom scăpa de ea!”

Arnaud răspunse: „Hai să o lasăm să vină cu noi în Franţa. Acolo va putea ghici şi mai multe persoane.” La întoarcere Jeff şi Arnaud puseră bazele proiectului AKINATOR.COM. Astfel Akinator îşi poate potoli acum setea de ghicitori zi şi noapte. Şi dvs. aveţi posibilitatea de a-i întinde o cursă lui Akinator. Veţi observa că în unele cazuri mai şi greşeşte, dar … treceţi cu vederea şi nu îl atenţionaţi. Nu îi prea convine să vorbească despre aceste mici scăpări. Însă atenţie: răspundeţi cu mare sinceritate la întrebările sale şi amintiţi-vă ce se va întâmpla în caz contrar!

imagine

Povestirea de mai sus descrie ce face webaplicaţia Akinator.com. Din păcate întrebările şi răspunsurile (încă) nu sunt disponibile în limba română şi implicit nu vă recomand să o testaţi gândindu-vă la persoane originare din România. Cu persoanele gândite de mine Akinator nu a întâmpinat mari probleme. Pe pagina aplicaţiei mai puteţi vizualiza şi diferite statistici. Foarte interesantă este desigur tehnica programării care stă în spatele acestei aplicaţii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Oki spune:

    Interesantă aplicația din spate. Am făcut niște teste pe ea și pare să se autoconfigureze. Am pornit de la un personaj pe care nu-l aveau în DB și după ce de două ori la rând nu l-a ghicit, a treia oara l-a nimerit. Interesant de remarcat și faptul că „traseul” întrebărilor a fost diferit de fiecare dată. Mi se pare ciudat faptul că dacă în prima serie de intrebări îi spui de exemplu ca e de o anumită naționalitate, în seria următoare ajunge să te mai întrebe iar din ce țară e. La fel și cu ocupația. Dar acest aspect dovedește că nu e vorba de un arbore logic simplu ci de asocieri.

  2. Houstain spune:

    L-a ghicit si pe Basescu.

    Asta chiar ii ghiceste. Chiar si pe Stefan Banica Jr. l-a gasit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *