PasteCopy.NET


Am ezitat să scriu iniţial despre acest program care cu puţină muncă (din partea autorului) ar putea fi mai util. De fapt ce îmi lipseşte la el cel mai mult sunt combinaţii de taste (ca să nu fii nevoit să îl deschizi-maximizezi pe ecran). În cele din urmă m-am gândit că de fapt mulţi nu sunt fani ai combinaţiilor de taste, aşa că programul poate trece drept util pentru mulţi. Dar despre ce este vorba? PasteCopy.NET este un program mic şi util, care nu necesită instalare, dar cere dotNET framework 2.0, care probabil există astăzi deja instalat pe mai toate calculatoarele. Descărcaţi-l, lansaţi-l şi… folosiţi-l.

imagine

Programul memorează operaţiile de punere în clipboard pentru texte şi imagini. Implicit există o singură categorie, alimentată automat la fiecare Ctrl-C. Dar puteţi să creaţi mai multe categorii, precum o categorie Utile în care să păstraţi texte şi imagini folosite foarte des, şi pe care le doriţi deci la îndemână (ex: semnătura într-un email, adresa, telefonul…). După cum vedeţi mai sus, se oferă o previzualizare şi la text şi la imagini (panoul Preview de la baza ferestrei). Când aţi selectat un element, el e pus în Clipboard, fiind gata de lipit (paste) într-o altă aplicaţie. În dreptul elementelor text vedem între paranteze numărul de caractere, iar în dreptul imaginilor vedem dimensiunile. Implicit tot ceea ce s-a salvat rămâne şi după ce închidem programul, şi când îl redeschidem (deci putem găsi chiar şi peste o săptămână ce am pus în clipboard – parcă unii traduc clipboard cu planşetă?). Există şi setarea “şterge totul când închid programul”, sau puteţi manual şterge ce doriţi din listă/liste.

După cum spuneam, de pus se pune în acest clipboard lărgit cu Ctrl-C. Nu există o combinaţie de taste care să permită alegerea înapoi a unui element din clipboard. Din păcate. Puteţi însă activa fereastra programului, da un click pe elementul dorit şi apoi Ctrl-V în aplicaţia unde doriţi “transportarea” conţinutului memorat. Mic, rapid, gratis, portabil… sper PasteCopy.NET să fie mai bine dezvoltat şi atunci va fi un program foarte atrăgător.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *