Backup la baza de date WP folosind phpMyAdmin


Deși există o multitudine de pluginuri WordPress ce îți ușurează munca și fac un backup al bazei de date la intervale regulate, este o idee bună să înveți să utilizezi phpMyAdmin pentru a te familiariza cu o bază de date și pentru acele momente mai puțin fericite când absolut blogul tău nu mai funcționează din diverse motive.

În primul rând fii sigur că știi datele de conectare la baza de date și numele acesteia pe care le găsești în fișierul wp-config.php; apoi caută în panoul de control al domeniului tău phpMyAdmin.

Pentru cPanel îl găsești în tabul Databases

cPanel-X_1247497585276

Dacă folosești Plesk îl vei găsi la Services.

Parallels-Plesk-Control-Panel-8.6.0_1247497641444

După login phpMyAdmin ar trebui să arate cam așa. Posibil ca prefixul tabelelor să nu fie wp_ ca în cazul meu, totuși.

backup_baza_de_date_2

După logare, in partea dreaptă aveţi 2 secţiuni (MySQL şi phpMyAdmin). Vom ignora secţiunea phpMyAdmin de acesta dată deoarece nu ne este necesară. În secţiunea MySQL alegeţi opţiunea “Export“.

În noua pagină, în partea dreaptă lăsaţi valorile implicite (nu modificaţi nimic), căutaţi căsuţa “Save as file” şi bifaţi-o. Apăsaţi apoi butonul ‘Go’.

backup_baza_de_date_3

În acest moment va apărea o căsuţa de dialog de download, apăsaţi “Save”, selectaţi locaţia de pe harddisk-ul vostru unde va fi salvat dump-ul sql.

Deprinderea de a lucra cu phpMyAdmin vă va fi utilă pe viitor când într-un articol voi explica cum puteți schimba domeniul blogului vostru simplu și fără prea mari bătăi de cap.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *