Comodo BackUp


Comodo are o familie de produse gratuite care sunt primite mixt. Unii le laudă, alţii le mai şi critică. Noi am scris în trecut despre Comodo Registry Cleaner şi despre Comodo System Cleaner. Dar mai este şi Comodo Firewall, Antivirus, Remote PC Access, Disk Encryption ş.a. Astăzi doresc să mă opresc la Comodo BackUp. Aplicaţia este intuitivă şi pare a face treabă bună. Spun pare pentru că nu am folosit-o timp îndelungat ca să pot garanta. După cum vedeţi mai jos, ştie să facă multe feluri de backup. Cel mai simplu e cel al unor foldere/fişiere, dar ştie şi backup pentru unităţi, regiştrii, setări, conturi email ş.a. Sistemul de wizard vine în ajutor pentru o configurare uşoară a sarcinilor de backup.

imagine

De exemplu dacă doriţi să păstraţi copii pentru nişte fişiere puteţi indica în pasul doi nişte filtre de excludere/includere, dar şi tipul de backup. Programul are un format propriu, CBU, ce poate fi protejat cu parolă. Se poate opta şi pentru copiere simplă (dublare), sau copiere simplă cu sincronizare (la un număr de minute stabilit de Dvs). Unde să se facă backup-ul? În pasul 3 puteţi alege între calculatorul Dvs, reţea sau FTP. În pasul 4 puteţi să optaţi pentru notificări la erori sau executarea unor operaţiuni înainte/după backup. În pasul 5 puteţi programa sarcina (ex: să se execute în fiecare zi de luni de la ora 10). Iar în pasul 6 se trece la acţiune (dacă e cazul, dacă nu e sarcină programată).

imagine

Observaţi şi nişte taburi în partea de sus a aplicaţiei: de la Restore puteţi reface datele dintr-un CBU de exemplu; de la Schedule puteţi evalua sarcinile programate; la History se păstrează un istoric al operaţiunilor de backup. Per ansamblu programul pare a acoperi o paletă largă de nevoi când vine vorba de backup. Că doriţi să vă protejaţi regiştrii, emailurile sau anumite fişiere, pe un HDD extern sau într-un cont FTP, cu programare sau cu execuţie manuală, Comodo Backup vă poate ajuta.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 3,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *