GoAruna: spaţiu cât vrei, bucăţele de 100MB


Google a ieftinit recent spaţiul pentru depozitarea de fişiere, dar ce folos? Dacă e doar pentru poze şi documente nu e de mare ajutor. Între timp Microsoft e cu un pas înainte de Google cu un generos şi gratuit 25GB, dar – şoc, dezamăgire – fără instrumente de integrare cu MS Explorer. Deci din nou… ce folos? Între timp însă alte situri se oferă să ne găzduiască fişierele, de orice tip ar fi, pe timp nelimitat, inclusiv cu un client care să facă lejeră publicarea. GoAruna este un astfel de exemplu, şi ca să pun din nou răul în faţă, ceea ce mă supără cel mai mult este lipsa de informaţii – uşor de găsit – despre firmă, servere, încredere, backup ş.a.

imagine

Suntem invitaţi să găzduim oricâte fişiere, doar că în limita a 100MB pe fişier. De apreciat că se oferă un client (Windows, Linux, Mac deopotrivă) pentru publicarea de fişiere. Ceva ce îmi seamănă a un client FTP sau un Norton Commander 🙂 . În stânga calculatorul tău, în dreapta spaţiul online. Clientul e mic, se instalează rapid şi nu afişează reclame sau alte prostii. Interacţiunea e puţin mai dificilă (de exemplu pentru redenumirea unui folder musai să dai click dreapta şi să alegi Rename). Oricum, o interfaţă desktop decentă pentru serviciile online.

imagine

Evident, fişierele publicate cu aplicaţia desktop se regăsesc şi în interfaţa web. Şi evident fişiere pot fi publicate şi de pe web, dar reţineţi limita de 100MB pe fişier. Cât priveşte viteza, nu pot să spun că m-a uimit… sau am prins un moment cam prost sau nu e cea mai teribilă viteză la upload. E bine că îţi poţi organiza fişierele pe foldere, imbricate, pe mai multe niveluri (nu ştiu să existe o limită).

 imagine

E foarte uşor un fişier publicat în contul tău să îl faci public. În modul listă (nu iconiţă, ca mai sus), în dreapta fiecărui fişier este un link Share (important: cu un click pe Unshare se elimină partajarea publică). Veţi obţine o legătură pe care să o folosiţi în email, forumuri, mesagerie instantă. Nu există însă posibilitatea de partajare per folder.

imagine

Dar ce mi-a plăcut cel mai mult la GoAruna este că îţi creează un Inbox unde să strângi fişiere de la prieteni. Vedeţi în a doua captură din acest articol unde scrie Inbox şi apoi lângă Help. Click pe Help pentru a afla legătura secretă spre Dropbox-ul Dvs. Daţi linkul prietenilor şi ei pot pune acolo fişiere, tot în limita de 100MB, iar Dvs vă apar în Inbox. De acolo le mutaţi/sortaţi cum doriţi. O facilitate excelentă pentru colaborarea la anumite proiecte.

imagine

Per ansamblu GoAruna sună bine şi are facilităţile care te-ai aştepta, ba şi mai mult. Doar că eu tot aştept Google să lanseze odată ceva echivalent.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *