Calendarika.com: file de calendar online


Goodbye Photoshop încă puţin. Tot mai multe webaplicaţii aduc “computeriştilor” începători efecte care altfel ar cere ceva pricepere în Photoshop. De exemplu “mixul” de mai jos a fost realizat în nici un minut cu o webaplicaţie. Numele ei: Calendarika.com. În schimbul de emailuri avut cu autorul webaplicaţiei am aflat că intenţia este de a o dezvolta, adăugând la un moment dat suport pentru limbi. Pentru moment filele de calendar generabile sunt doar în engleză (cu duminica prima zi din săptămână), dar iată partea bună: puteţi opta să fie fără calendar, şi atunci îl puteţi adăuga Dvs ulterior, într-un editor grafic (GIMP sau… dacă insistaţi… Photoshop).

imagine

Practic cu Calendarika.com tot ce am făcut a fost să aleg mai întâi unul dintre cele 12 template-uri existente. Da, autorul aşa s-a gândit că folosindu-se de nişte gagicuţe va atrage mai mult, dar ele nu vor apare în calendarul final. Pentru că după ce aţi ales template-ul, în pasul 2 va trebui să încărcaţi Dvs două imagini: una folosită ca fotografie principală (decupaţi-o să fie în picioare sau culcată după cum e template-ul ales) şi una folosită ca fundal (eu mai sus am luat un clasic tapet de Crăciun). Încă un click şi în pasul 3 am avut rezultatul!

imagine

În pasul 2 s-ar putea să vă scape ceva aşa că m-am gândit să vă atrag atenţia: click pe Advanced Options pentru a putea indica un text sub imagine (opţional, puteţi să îl adăugaţi mai estetic cu un editor grafic); să optaţi pentru o anumită lună şi un anumit an (concluzia: puteţi face 12 file pentru 2010 foarte-foarte uşor cu această webaplicaţie); să optaţi pentru ecran obişnuit (dacă aveţi, ca mine, widescreen); şi, în fine, să eliminaţi calendarul (facilitate utilă dacă vreţi să adăugaţi singur calendarul, poate toate cele 12 luni într-o filă, sau dacă nu vă interesează calendarul ci “mixul” de imagini).

imagine

În pasul 3 veţi găsi fila de calendar rezultată, în mai multe variante după cum aţi încărcat imaginile iniţiale. Dacă au fost mici şi rezultatul va fi mic. Dacă găsiţi imagini mari, la 1920×1200 va merge chiar şi o tipărire pe A4. Şi uite aşa veţi avea un calendar personalizat şi care arată bine.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Lilette spune:

    Super ideea, imi place! Bravo!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *