Salvarea informațiilor FTP în WordPress


O funcționalitate utilă apărută relativ recent în WordPress este actualizarea automată a pluginurilor, temelor și a WordPress-ului ca platformă. Un mic impediment, totuși: de fiecare dată când execuți oricare dintre aceste operațiuni trebuie să introduci datele FTP – server FTP, utilizatorul și parola contului aferent blogului tău. Dar, ca întotdeauna de altfel, există o calea mai ușoară. De fapt, chiar două, una mai simplă, cealaltă un pic mai complicată. Cum amândouă funcționează la fel de bine poți alege varianta care ți se potrivește.

Dacă nu ai nicio problemă când vine vorba să modifici fișiere PHP tot ce trebuie să faci este să introduci în fișierul wp-config.php, cel ce conține datele bazei de date MySQL, datele de conectare FTP. Soluția este oferită chiar în Codex, dar în mod normal nu aveam nevoie de absolut toate acele variabile, așa că vom simplifica puțin ajungând la sintaxa de mai jos

[PHP]define(‘FTP_HOST’, ‘ftp://domeniu.ro/’);
define(‘FTP_USER’, ‘utilizator_ftp’);
define(‘FTP_PASS’, ‘parola_ftp’);
//Set to true if your host uses SSL connections
define(‘FTP_SSL’, false);[/PHP]

Modifică după trebuințe. Mare parte a găzduitorilor nu oferă conexiune SSL pentru contul FTP, deci vom lasă valoarea false pentru aceasta.

detalii_FTP A doua modalitate folosește pluginul Auto FTP, dezvoltat de un român, pe care l-am menționat într-un articol mai vechi. Instalează și activează pluginul, iar apoi introdu datele FTP. Data viitoare când vei actualiza un plugin de exemplu acestea nu îți vor mai fi cerute iarăși.

Îl folosesc în mod curent pe un blog de a cărui administrare mă ocup și în plus, pentru că datele sunt salvate în baza de date și nu într-un fișier, este destul de sigur. Poate unii dintre voi se vor gândi că este doar un moft, dar când ai de menținut pe linia de plutire multe bloguri mai mult ca sigur nu vei sta să reții atâtea informații și orice click/introducere de date în minus îți salvează în cele din urmă destul de mult timp prețios.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. O intrebare: La 000webhost.com mapa publica se numeste public_html, si eu nicicum nu pot seta WP sa faca update manual, sau sa instaleze teme si pluginuri automat sau da error sau pagina pur si simplu ingheata. Stiti vreo solutie?

 2. Păun Eugen spune:

  Îmi pare rău, nu am cum să te ajut, despre asta ar trebui să îi întrebi pe cei care îți asigură găzduirea. În general cei care oferă găzduire gratuită impun destul de multe restricții și este posibil ca de acolo să fie problema.

  Sfatul meu ar fi, dacă este un proiect pe termen lung, să investești într-un domeniu și un host decent. Cu aproximativ 15-20 de euro ar trebui să rezolvi pentru un an.

 3. Ciprian spune:

  Multumesc de articol. Pluginul e foarte mic si folositor dar e doar folositor pentru hosturile ce nu sunt destul de bine configurate sa faca acest lucru automat. De exemplu, hostul actual pe care este AppChain nu necesita pluginul. Urmatoarea versiune a pluginului o sa includa si suport pentru FTP SSL. (si maxim 20 linii de cod)

 4. Păun Eugen spune:

  Cu plăcere. Mă bucur să mai văd că sunt și români activi în comunitatea WordPress.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *