Directorul de extensii Google e gata


Chrome.Google.com/Extensions este adresa de unde începând de astăzi găsim directorul oficial de extensii oferit chiar de Google. Înainte a fost însă ChromeExtensions.org, care, deşi tinerel, are deja un public mare şi multe extensii interesante (şi unele ce nu apar în directorul oficial). Tot de astăzi Chrome este disponibil şi sub Linux şi sub Mac. Şi uite aşa, în luna decembrie va creşte, zic eu, numărul utilizatorilor de Chrome. Personal îl folosesc din ziua lansării şi sunt super-mulţumit. Fanii Firefox vor începe acum săpăturile: “găsesc un echivalent pentru suplimentul acesta? altfel nu migrez!” Sper să găsiţi ce căutaţi!

 imagine

Să revenim la directorul oficial. Anunţul oficial ne spune că are deja peste 300 de extensii! Impresionant. Nu ştiţi ce extensii să alegeţi? TechCrunch făcea acum câteva zile o listă utilă: 11 Chrome Extensions, For Starters. Ceea ce e cumva surprinzător este că marele Google permite extensii ce… blochează reclamele. Probabil nu consideră aşa diabolic cum însăşi iconiţa extensiei sugerează. Sau poate vor urma măsurile mai încolo. Nu ştiu… cert e că pentru moment e un conflict de interese: Google Chrome include un instrument pentru a nu se mai afişa reclamele Google AdSense.

imagine

Dacă e să menţionăm şi partea tehnică atunci… eu nu vă spun nimic. Vă las să urmăriţi clipul de mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Alex spune:

    Am testat toate extensiile pentru blocarea ad-urilor. Adthwart e cel mai eficient in sensul ca face ceva. Spre deoseibire de Adblock+ de la Firefox, Adthwart lasa sa se incarce ad-urile (le vezi o secunda) si apoi le elimina. Deci tot irosesti banda cu incarcarea lor initiala.Pana apare un adblock comparabil cu adblock+ raman la Firefox. Va recomand sa cititi si despre Srware Iron (browser bazat pe Chrome dar mai sigur) si AdMuncher (o aplicatie care blocheaza ad-urile in multe alicatii).

  2. cosminv spune:

    Din ciclul „CNet teach yourself PHP in 21 days” nu mai apare niciun articol?

  3. radu.capan spune:

    Ba da… Problema e ca suntem in decembrie si probabil fiecare cu multe pe cap. Dar seria continua.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *