Paper Folding 3D – figurine de hârtie


Dacă în vacanţă copiii dumneavoastră nu merg la bunici, veţi avea probabil nevoie să le găsiţi noi preocupări care să le ocupe timpul – mai ales datorită faptului că au o vacanţă cu prelungiri. Cu hârtie, imprimantă şi ceva culori, le puteţi da ocazia să realizeze diferite figurine din hârtie, astfel că la sfârşitul vacanţei puteţi avea în casă o adevărată grădină zoologică, sau o serie de obiecte "utile" precum pahare, coşuri, măsuţe, scaune sau chiar un pian, tot din hârtie, bineînţeles. Pe web găsiţi diverse modele, în format PDF sau ca imagini, dar eu doresc să vă prezint acum un program specializat pe aşa ceva.

 imagine

Paper Folding 3D include numeroase modele tridimensionale de figurine de hârtie, împărţite pe categorii: animale sălbatice şi domestice, păsări, animale marine, capete de animale, obiecte casnice, inimioare… Dacă în varianta fără înregistrare a programului aveţi acces la doar 12 dintre ele, varianta înregistrată vă deschide accesul la toate cele 130 de modele variate. Dând click pe una dintre categorii, vedeţi în banda de jos toate modelele de la ea, cu desene ale produsului finit. Dacă banda e mai lungă, o puteţi trage cu mouse-ul până la capăt. Click-ul dat pe unul dintre modele deschide imaginea mai mare a lui, ce poate fi văzută din toate unghiurile, dacă trageţi cu mouse-ul în cercul care o înconjoară. În partea dreaptă a ecranului, sub descrierea animalului sau a obiectului respectiv, aveţi, dacă este cazul, informaţii despre textura în culori pe care ar trebui să o aibă imaginea, şi puteţi lista de acolo textura sau doar cadrul cu liniile pentru îndoire, sau puteţi exporta cadrul cu linii în format EMF.

 imagine imagine

Având apoi în faţă hârtia cu linii, puteţi da dublu-click pe imaginea din banda de jos pentru a deschide animaţia care vă arată pas cu pas, cu posibilitatea de a-l relua pe fiecare, cum trebuie îndoită aceasta. Aveţi în dreapta sus şi explicaţii scrise la fiecare pas. Mai e nevoie şi de ceva răbdare pentru a îndoi perfect pe linii, ca să iasă frumos modelele, în rest… succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,17 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *