FeedBurner trimite noutăţile pe Twitter


Despre bit.ly am scris, mai direct sau mai accidental, aici şi aici. Nu doar bit.ly ci mai toate serviciile de “scurtături” la linkuri au acum de răspuns unor giganţi ce intră pe piaţă: Google şi Facebook. Google a lansat şi foloseşte deja scurtăturile goo.gl, doar că serviciul nu este public ci exclusiv pentru serviciile interne (vom vedea imediat unul). Facebook pregăteşte fb.me, deja scăpat pe ici pe colo în acţiune. Repet: ambele servicii nu pot fi folosite ca bit.ly. Dar… personal… mă îndoiesc că goo.gl nu va fi deschis pentru publicul larg în câteva luni. Atuurile: Stability – ensuring that the service has very good uptime; Security – protecting users from malware and phishing pages; Speed – fast resolution of short URLs.

imagine imagine

Dar acum să vedem titlul articolului curent. Dacă folosiţi FeedBurner pentru vreunul din siturile (feedurile) Dvs atunci îl puteţi avea imediat publicat pe Twitter. Şi când spun imediat spun că atunci când feedul va sesiza publicarea unui nou articol, acesta va fi anunţat şi pe Twitter. Mergeţi în contul FeedBurner şi în tabul Publicize veţi găsi opţiunea Socialize. Aveţi, după cum puteţi vedea mai sus, câteva opţiuni la dispoziţie, precum textul de pus pe Twitter (doar titlul? titlu şi din conţinut? doar din conţinut? – evident, în limita de 140 caractere), posibilitatea de a adăuga un text fix, dar şi nişte filtre încă primitive (dacă doriţi de exemplu să anunţaţi pe Twitter doar anumite articole). Se construieşte automat un preview (vezi sus-dreapta). Mai rămâne să asociaţi un cont Twitter şi gata!

 imagine

Nefiind mare fan Twitter nu am creat până azi un cont pentru CNet.ro. Acum el există şi evident se găseşte la twitter.com/cnetro. Cei interesaţi se pot abona: vor putea afla de articolele noastre imediat ce se publică, fără ca eu să mai interacţionez. Totul automat. Şi, după cum vedeţi în captură, pentru “scurtături” se foloseşte goo.gl. Personal abia aştept API-ul pentru goo.gl 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Madalin spune:

  Super! Acum testez si eu, pare interesant si util. Mersi.

 2. E chiar faina optiunea; trebuie sa intru si eu sa vad ce mai stie feedburnerul asta. 🙂

 3. gxg spune:

  FeedBurner a mai capatat o functie importanta cu cateva saptamani in urma: posibilitatea de a urmari click-urile pe articolele din feed cu Google Analytics: http://exde601e.blogspot.com/2009/11/first-integration-between-feedburner.html

  @Radu pentru publicarea articolelor pe twitter, am auzit ca si WordPress ofera mai nou posibilitatea asta.

 4. jürgen.toth spune:

  Şi serviciul web Twitterfeed oferă posibilitatea trimiterii şi afişării feedurilor unui blog/site pe Twitter.com. Link: http://twitterfeed.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *