eBook Reader iRiver Story e în România


Din 15 decembrie eMag se laudă că distribuie în România un produs nu tocmai ieftin, dintr-o categorie să zicem semi-lux dacă nu lux, dar că tot vin sărbătorile sunt sigur că se vor găsi cumpărători. E vorba de eBook Reader iRiver Story. Preţul? O mie de lei. Pardon: 999 lei. Dacă vreţi să vă simţiţi impulsionaţi atunci să ştiţi că vine cu un cadou în valoare de 200 de lei, constând din 50 de cărţi în limba română evident pentru acest dispozitiv electronic (operele integrale ale lui Creangă, Caragiale şi Eminescu, printre altele). Să nu credeţi că asta îi ocupă toată memoria. Capacitatea e de 2GB şi încap cică 1.600 de cărţi în format PDF, DOC, PPT, XLS, EPUB sau HWP. Culmea: oricâte cărţi puneţi tot atât cântăreşte 🙂 – 300 de grame.

imagine

Ecranul electronic este de 90 per 120 mm, fiind realizat cu ajutorul tehnologiei E-Ink: imită fidel senzaţia oferită de lectura convenţională şi foaia de hârtie – afirmaţia nu îmi aparţine ci e din prezentarea de pe eMag. Ea continuă: foarte odihnitor pentru ochi, fără efectul de reflexie al ecranelor LCD şi cu un consum minim de energie, ecranul E-Ink este ideal pentru aparatele destinate în mod special lecturii. Şi citez mai departe:

Pe lângă funcţia principală, Iriver Story Reader vă va cuceri cu o serie inedită de facilităţi şi funcţii, care îl fac şi mai atrăgător:

 • lectura poate fi însoţită de ascultarea melodiilor preferate, deoarece aparatul recunoaşte fişiere MP3 şi WMV şi e dotat cu boxe interne şi mufă pentru căşti
 • Iriver Story poate fi folosit ca reportofon, iar înregistrările sunt salvate în format MP3
 • cei care, pe lângă pasiunea pentru citit o au şi pe cea pentru scris, îşi pot salva ideile în memoria aparatului, apelând la funcţia Note din meniu
 • cei care simt nevoia de organizare pot utiliza agenda electronică, astfel încât programul fiecărei zile să fie uşor de vizualizat

Şi o încheiere pentru sceptici, cu care probabil nu mulţi vor fi de acord, tot citind din eMag: Iriver Story este foarte uşor de utilizat, dispărând problema întoarcerii paginii în poziţiile incomode din metrou şi alte mijloace de transport în comun. Chiar şi cei mai conservatori cititori, cei pentru care mirosul de tipar şi atingerea hârtiei fac parte integrantă din farmecul lecturii, vor fi cuceriţi de acest produs şi vor fi nevoiţi să recunoască faptul că, în anumite momente, este mult mai confortabil şi ademenitor decât un volum printat de 1000 pagini. Experienţa inedită nu va face decât să confirme ideea că lectura digitală nu o exclude pe cea clasică, ci doar o îmbogăţeşte.

Voi ce spuneţi?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (13 evaluări, media: 4,54 din 5)
Se încarcă...

17 comentarii

 1. Mihai spune:

  Nu stiti cat tine bateria?

 2. maria spune:

  Peste 100 ore de folosire continua.

 3. Daniel spune:

  La mine tocmai a venit Mosu’ cu un Kindle. iRiver e furat 100% dupa Kindle de la Amazon. Costa tot atat, arata la fel, stie tot atatea. Diferenta e una singura, dar imensa: cu Kindle poti sa descarci 300.000 carti de pe Amazon. Craciun fericit!

 4. gyges77 spune:

  Raman la varianta clasica de lectura. Nu-mi imaginez ca un cititor adevarat se uita la asa ceva.

 5. Francisc spune:

  @gyges77
  De ce spui asta???? Un cititor adevarat adica cineva mai batran? Crezi ca tinerii ar trece de la cartil normale la frumusetea asta?? Eu unul as cumara-o imediat doar ca pretul este foarte mare.

  PS: Kindle e mult mai tare decat iRiver.

 6. dmihalcean spune:

  Si inca o diferenta. Cu iRiver poti citi orice carte in format PDF. Cu Kindle doar cartile proprietare. Adica hai pa orice alta carte.

 7. vla stef spune:

  De unde pot cumpara? Multumesc.

 8. Cristian spune:

  Niciodată o carte în format electronic nu va avea farmecul unei cărţi adevărate.

 9. Cardul cu cărţi conţine 101 cărţi. E însă greu de dat pagina dacă te ţii cu o mînă de bara din metrou. Oricum, citeşi o pagină între două staţii şi cînd se opreşte metroul dai pagina. Video: http://bit.ly/roiriver .

 10. gabi spune:

  Este mai bun decat Kindle de la Amazon? Care sunt diferentele intre cele doua device-uri?

 11. Cristi spune:

  „Niciodată o carte în format electronic nu va avea farmecul unei cărţi adevărate.”
  Este o mare aberatie! Conteaza mesajul, continutul, nu suportul de stocare. Hai sa ramanem primitivi pentru ca nu ne putem adapta…

 12. razvan spune:

  Am vazut ca cineva apara „cititul adevarat”, sub pretextul de „cititor adevarat”, este, doar o parere, ipocrita as spune eu…. si ma explic: hai sa taiem toate padurile, hai sa taiem copacii care cresc asa de greu, ca acei oameni, cititori adevrati sa poata mirosii hartia… o carte costa de la 30 ron in sus, depinde de editura si de categorie, are un volum si o greutate… in format digital cantareste cativa biti, si nu are volum… e mult mai ok sa folosim tehnologia de care dispunem pentru a conserva natura. Nu exista cititori adevarati, decat persoane care tendinta sa fie inflexibile si obscure la tehnologie si progresele acesteia. Mai mult decat atat, sa presupunem ca pleci pe undeva, ce faci? cum cari o biblioteca cu tine…. o sa fe pareri ca oriunde pleci nu ai nevoie de toata biblioteca… corect, asta daca, privesti din punct de vedere beletristic, dar daca ai o biblioteca pe domeniu electric? sau constructii? arhitectura si medicina? ce faci atunci? Va rog reveniti-va, la realitate oameni buni, si ganditi mai mult, inainte de a scoate idei fermecate cu gust amar de „cititor adevarat”

 13. decu spune:

  M-am jucat cu el si concluzia mea a fost ca merita. Are mai multe avantaje decat lipsuri. Detin unul de vreo 4 luni si nu am probleme (tehnice), asa cum ma cam temeam.

  Mai pe larg, aici: http://zombietown.info/carte/revolutia-lecturii-126

 14. dani spune:

  Cam 2 zi tine bateria, dar cat costa aparatul? Si unde pot sa-l cumpar.

 15. dunedenisip spune:

  Iti recomand Kindle 3 pe care poti sa-l cumperi de pe amazon.com, livreaza si in Romania iar daca este in stoc il vei primi la 5 zile de la comanda. Pretul este in jur de 600 Ron pentru varianta cu Wi-fi si 850 Ron pentru varianta cu 3G

 16. jazz spune:

  Amazon Kindle stie sa-mi citeasca si PDF-urile mele, create de mine?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *