ChromeMUSE: scurtează şi desface în Chrome


Din nou despre Goo.gl? Da, a treia zi consecutivă când pomenim noul serviciu de scurtături de la Google. Nu e el public dar am văzut că sunt portiţe de utilizare. Poate cea mai elegantă soluţie e extensia ChromeMUSE, evident pentru Chrome, care s-a grăbit să adauge noul serviciu. Extensia există de fapt de mai mult timp, ea lucrând simultan cu mai multe servicii de scurtate a linkurilor. Doar că acum merge implicit cu Goo.gl şi este mai mult decât banal de folosit: după cum vedeţi în captura de mai jos, ajunge un click pe verigile de lanţ din dreapta barei de adrese şi în câteva secunde se generează linkul scurtat şi este pus în clipboard. Adică gata de folosit în emailuri, forumuri, articole pe blog…

imagine

Mai jos vedeţi fereastra de configurare. Dacă daţi click pe Advanced Mode puteţi bifa mai multe servicii de scurtături. În fine, mai jos avem o opţiune interesantă: “desfacerea” legăturilor scurtate. Cu alte cuvinte, dacă într-un articol avem un astfel de link scurtat, când ţinem mouse-ul deasupra lui în status bar vedem adresa reală unde conduce! Bun pentru cazul când primim şi linkuri suspecte.

imagine

Mai jos vedeţi lista pe care o afişează acelaşi click pe iconiţa corespunzătoare dacă aţi optat pentru mai multe servicii.

imagine

Simpatică extensie… foarte utilă celor care apelează dea la astfel de scurtături.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *