Panda Cloud Antivirus 1.0


Am primit astăzi un email în care eram anunţat că după şapte luni de testări ale versiunii beta, Panda Cloud Antivirus a ajuns la versiunea 1.0. Când am vrut eu să îl  încerc, acum multe luni, programul nu se înţelegerea tocmai bine cu Windows 7, dar acum ni se garantează că merge bine cu Windows Vista şi Windows 7, pe 32 sau pe 64 de biţi. În plus au fost îmbunătăţite tehnicile de detecţie şi protecţie, iar fişierele detectate cândva ca ridicând probleme de securitate pot fi recuperate (dacă a fost o detecţie greşită sau chiar ştiţi ce faceţi). Sună bine totul, dar ţin să spun cât se poate de clar: personal nu am testat acest antivirus.

imagine

Antivirusul este inovator din multe puncte de vedere. În primul rând, evident, pentru “filosofia” sa de utilizare a norului/cloud (adică a mulţimii de calculatoare ce folosesc programul) în detecţia ameninţărilor informatice. Apoi străluceşte ca simplitate a interfeţei. Şi cică nu e vorba de o sărăcie ci pur şi simplu nu este nevoie de setări mai avansate (sunt practic trei taburi cu setări). Scepticismul meu vizavi de acest program e diminuat de faptul că în vară Panda Cloud Antivirus a fost declarat de PC World ca cel mai bun program la blocarea de malware; iar acum o lună PC Magazine l-a declarat Best Free AV (cel mai bun antivirus gratuit). Sunt recomandări de care e greu să nu ţi cont.

imagine

Dacă vreţi să vedeţi o explicaţie a produsului, vă recomand clipul de mai jos. În caz că aveţi experienţă cu acest antivirus vă rugăm să ne-o împărtăşiţi şi nouă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Hmmm… E mai bun ca AVG Free?

 2. KYE spune:

  Cam nasol… In felul asta or sa stie aia de sus exact cit piratezi, ce ai vorbit aseara etc…

 3. moroshan spune:

  KYE, crezi tu cumva ca „aia de sus” nu stiu deja (toate) astea?! Eu ma tem ca stiu de mult, ba m-as prinde ca stiu ce vorbesti chiar si dupa ce ai inchis computerul. N-am stat prea mult in ultima vreme sa ma uit la filme SF si nici bolnav de scenarita nu-s, insa asa imi sopteste mie ingerasul. K sa nu mai vorbim de telefonia mobila, apropo de toate astea. Solutia, deja consacrata, este k atunci cand vorbiti ceva mai secret sa mergeti in baie si trageti apa.

 4. quatroX spune:

  Eu l-am folosit timp de 2 zile, fara firewall fara nimic, doar Panda Cloud Antivirus si cand am reinstalat Bitdefenderul dupa, nu a detectat nici un virus, ceea ce inseamna ca si-a facut cat de cat treaba. Consumul de resurse este unul minim (undeva pe la 17MBb, uneori chiar si mai putin). Pot spune ca nici nu am simtit ca il aveam instalat.

 5. Vlad spune:

  Sincer mie nu imi place. Am senzatia ca imi mananca mai multe resurse decat BitDefender…

 6. Devirusare spune:

  Am vazut ca multe blog-uri de afara au muscat momeala trimisa pe email. Panda Cloud Antivirus 1.0 Final a fost lansat pe 10 noiembrie 2009.

  Acel mail ori a fost o greseala din sistem, ori a fost trimis ca sa aminteasca beta testerilor ultimele nouati.

  Puteti vedea dovada pe blog-ul oficial Panda Cloud Antivirus:

  http://blog.cloudantivirus.com/2009/11/10/cloud-antivirus-10-final-release/

 7. radu.capan spune:

  La urma urmei nu versiunea in sine era cea mai importanta ci am dorit sa semnalam celor interesati, subliniind „atestarile” primite.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *