WordPress Automatic Upgrade – actualizare rapidă şi sigură


wordpress-upgrade

A apărut, după cum era așteptat, înainte de sfârșitul acestui an, versiunea 2.9 a WordPress. Dacă nu ați aflat de pe blogul oficial, mai mult ca sigur o privire în Panoul de control v-a anunțat de acest fapt. Am scris, pe la începutul lui noiembrie, un articol ce prezenta în mare noutățile din noua versiune pe care nu ar strica să nu îl recitiți. Deși nu avem încă traducerea în limba română a panoului de administrare, va apărea probabil în zilele următoate, mai nou, există un forum oficial.

Bun, acum să discutăm despre actualizare. Am discutat despre cum se face actualizarea manual sau folosind funcția inclusă direct în core WordPress. Amândouă metodele au avantajele și neajunsurile lor, de aceea vom utiliza plugin, WordPress Automatic upgrade, ce nu necesită cunoștințele avansate despre WordPress, respectă toți pașii descriși în Codex și, cel mai important de altfel, realizează un backup al fișierelor și a bazei de date pentru orice eventualitate.

Instalează și activează pluginul. Pentru a nu vă vinde gogoși, am actualizat un blog pe care îl am în administrare și am realizat screenshots pentru fiecare etapă în parte.

upgrade_notificare

Pluginul are nevoie de permisiuni de scriere în directorul în care am instalat WordPress, de aceea va trebui să furnizăm la prima rulare a pluginului informațiile FTP.

introducere_date_FTP

Odată datele corecte introduse și permisiunile setate putem purcede procesul de actualizare.

succes_introducere_date_FTP

Facem un backup al fișierelor ce vor fi suprascrise de actualizare.

backup_fisiere

Downlodează arhiva zip rezultată ce ar trebui să conțină aproximativ fișierele din imagine

continut_backup_fisiere

Un backup al bazei de date, putem alege și tabelele create de anumite pluginuri, nu numai cele ale WordPress.

backup_db

Avem backup-uri, acum descărcăm și dezarhivăm pe server ultima versiune disponibilă, vom pune blogul în mentenență, și, în cele din urmă, dezactivăm toate pluginurile, mai puțin WordPress Automatic upgrade, bineînțeles,

maintenance_mode

maintenance_mode_activ

pluginuri_dezactivate

Nu ne-a mai rămas decât să pornim procesul propriu de actualizare care poate dura până la câteva minute.

download_ultima_versiune_WP

Și-avem ultima versiune de WordPress!

upgrade_succes

Mai rămâne să actualizăm și baza de date, să reactivăm toate pluginurile și să ștergem fișierele temporare rezultate în urma întregului proces. Înainte de curățenia generală ni se va oferi încă o dată posibilitatea de a downloada backup-urile create în pașii anteriori.

review_upgrade

Toate acestea se vor face automat și nu va trebui decât să citim cu atenție instrucțiunile și să dăm câteva click-uri de mouse.

În acest moment am terminat procesul de upgrade. Mai trebuie să verificăm dacă toate pluginurile se comportă adecvat cu versiunea actuală, momentan nu s-au semnalat incompatibilități grave. Pentru orice întrebare, nelămurire lăsați un comentariu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. La upgrade pe toate temele localizate (traduse in RO) nu mai incarca text_domain_name-ul tradus, ci varianta in engleza. Facui eu ceva gresit in teme?

  2. Cristi spune:

    Imi voi salva in format PDF si aceste instructiuni. Eu am facut aculalizarea wp numai manual, dar poate ca voi incerca si metoda automata.
    Va multumesc pt aceste articole utile!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *