Anul 2009 pentru CNet.ro


S-a mai dus un an, noi tot penalizaţi de Google la pagerank dar mi-e indiferent. Mergând pe structura analizei pentru 2008 să vedem – da, ştiu că nu sunt mulţi interesaţi de aşa ceva – cum stau lucrurile. Cum au stat lucrurile. Nu a fost un an teribil de bun. Graficul din 2008 arăta o creştere, destul de bună. În 2009 am fluctuat, cu multe coborâri, şi per ansamblu situaţia din primele luni s-a regăsit în ultimele luni. La nivelul vizitelor pe sit, subliniez, pentru că, să nu uităm peste o mie de oameni ne urmăresc prin RSS (sau email-prin-RSS), deci nu ajung mereu pe sit (la început de 2009 erau 600 RSS-işti). Am avut de mai multe ori spre patru mii de vizitatori pe zi (de multe ori peste acest prag, dacă mă uit la StatCounter).

imagine

Cineva mă întreba dacă de Crăciun ne oprim cu articolele. Nu ne-am oprit pentru că nici vizitele nu se opresc. De fapt zilele acestea de vacanţă au adus o scădere cu vreo 10-15% faţă de traficul normal, ceea ce arată că pasionaţii de web nu prea se ştiu dezlipi de internet 😉 . Cam 20-40 de utilizatori conectaţi simultan peste zi (conform WP-online). În după-masa Revelionului erau între 10 şi 30 vizitatori simultan (mai apoi nu am mai verificat). Să revenim la ce spune Google Analytics. Numărul de vizitatori unici a crescut de la peste 500 de mii în 2008 la aproape 800 de mii în 2009. Au fost afişate peste două milioane de pagini. Dar să vedem cifrele, comparativ 2008 faţă de 2009.

imagine

Situaţia cu navigatoarele (2008 în stânga mai jos, 2009 în dreapta mai jos): Internet Explorer a mai pierdut din felie, de la 53% la 44%. Au crescut Firefox de la 38% la 42% şi Chrome de la 1,3% la 5,6%. Cum situaţia între Firefox şi Internet Explorer e strânsă, 41,8% la 44,6%, mă aştept ca la final de 2010 IE să nu mai fie primul în top. În special prin adoptarea Chrome-ului, cel mai bun navigator – zic mine.

imagine

De unde ne vin vizitatorii? Cei mai mulţi tot din România, normal. Cei din Republica Moldova ne-au vizitat mai des în 2009 – mulţumim! 🙂 – aşa că SUA s-a dus de pe locul 2. Primele cinci locuri revin deci României, Moldovei, Italiei, Statelor Unite şi Spaniei.

imagine

Google continuă să ne aducă cei mai mulţi vizitatori.

imagine

În fine, un ultim grafic ce spune ceva despre providerii româneşti de internet (da, rcs & rds s.a. e tot una cu rcs & rds sa – deci felia e mai mare!):

imagine

Obiectivele propuse în 2009 au fost:

 • Extinderea echipei – în echipă a intrat Eugen Păun, îi mulţumim foarte mult!, au rămas Oana şi Jurgen (La mulţi ani!!! Să ne trăieşti!!!) mai constanţi, iar colaboratori din când în când au fost Andrei şi Paul (şi alţii cu contribuţii mai rare). Sperăm Raimi şi Mihai să mai scrie. Obiectivul nu a fost atins satisfăcător. 😐
 • Atingerea pragului de 1000 de abonaţi prin RSS. Obiectivul a fost atins. 🙂
 • Mai multe articole despre Linux. Obiectivul nu a fost atins. 🙁

Pentru 2010 obiective? Menţinerea sitului în primul rând… Nu, nu există nici cel mai mic gând de a-l închide. Dar în 2009 mi-a consumat muuult timp, tăind din timpul pentru familie şi pentru alte proiecte. Sper ca în 2010 să găsim colaboratori care să mai scrie, chiar şi din când în când. Minimul de 3 articole pe zi (mai puţin duminica), căutăm să îl păstrăm. Poate 4, poate 5 – în unele zile. Cum economic se anunţă un an greu nu mă hazardez la a-mi propune alte obiective decât funcţionarea CNet-ului în continuare.

PS: Să nu uit, în 2009 am avut 1391 de articole (în 2008 erau 1356), adică în medie 3,8 articole pe zi. Ţineţi cont că duminica (de câteva luni) nu avem decât rezumatul săptămânii, deci în fapt media pe zi e pe la 4 articole.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. gxg spune:

  Ar fi interesant de vazut si statisticile din Feedburner.
  Marturisesc ca si eu urmaresc articolele in principal prin RSS si intru pe site doar sa mai comentez din cand in cand.

 2. Felicitari!! Statisticile sunt extrem de interesante si pozitive!

  La multi ani! 🙂

 3. Sorinacios spune:

  LA MULTI ANI!!
  Si eu vizitez site-ul la fel prin RSS.
  Va doresc un an bogat de vizitatori si de articole si mai bune.
  Respect.

 4. Raimi spune:

  La multi ani… Daca in 2009 am fost mai putin prezent cu art, imi propun (asa cum am inceput s-o fac si cu blogurile mele) sa-mi fixez o constanta si pt. CNet pt. ca sincer tin la acest proiect chiar daca nu o arat.
  Felicitari si mult spor in noul an!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *