Automatic WordPress Backup


Poate gândul vă duce la pluginul WordPress Automatic Upgrade, prezentat recent de Eugen. Numele seamănă, parţial, dar este vorba de ceva complet diferit. Dacă primul e pentru actualizarea unei instalări WordPress, Automatic WordPress Backup e pentru realizarea de copii de siguranţă pentru WordPress. Când vine vorba de backup la WordPress poate în primul rând mintea îmi fuge la WP-DBManager, al prolificului GaMerZ. Cei care doresc însă siguranţă maximă pentru blogul lor îşi vor găsi mai mare linişte în Automatic WordPress Backup. Pluginul are un sit propriu la WordPressBackup.org.

Înainte să săriţi să instalaţi pluginul câteva lucruri importante:

  • Pluginul salvează copiile într-un cont Amazon S3, care, în timp ce costă puţin, totuşi costă. De aceea aş îndrăzni să spun că acest plugin nu se adresează atât utilizatorilor de rând, bloggerilor cu proiecte personale, cât proiectelor comerciale sau oricum valoroase ce folosesc WordPress. Pentru câţiva dolari pe lună poţi avea linişte cu backup-ul.
  • Modul de operare este simplu, după cum puteţi vedea şi în screencastul de mai sus: daţi datele de identificare pentru Amazon S3 şi creaţi un loc (bucket) de depozitare a backup-urilor ce vor fi create. Puteţi apoi defini ce să se includă în backup: baza de date, directorul cu pluginurile, cel cu teme, tot wp-content ş.a.m.d. De asemenea puteţi stabili frecvenţa backup-urilor şi a ştergerii celor vechi (ex: ce e mai vechi de o lună şterge).
  • Nu uitaţi că dacă aveţi un hosting bun, el vă asigură backup şi la MySQL şi la fişiere. Un hosting de calitate vă asigură backup-uri la datele de azi, de ieri, de acum o săptămână, de acum o săptămână, de acum un an… Dar şi atunci Amazon S3 poate fi mai de încredere, mai ales dacă nu staţi foarte bine cu spaţiul.

Succes! Faceţi des backupuri… dar sper să nu aveţi nevoie niciodată de ele…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *