Twitter Tools şi Bit.ly – monitorizează vizitatorii de pe Twitter


twitter-traffic

Twitter a avut o creștere extraordinară în ultimul an și este cea mai la modă rețea de socializare la momentul actual. Da, este adevărat, ca în orice mediu online există destul de mult zgomot, este oarecum inevitabil. Dar dacă știi pe cine anume să urmărești pe subiectele care te interesează profesional sau personal poți afla o multitudine de informații utile, poți fi la curent cu ultimele noutăți și interacționa cu o mulțime de oameni interesanți.

De asemenea, poate deveni o sursă destul de bună de trafic pentru blogul tău, trafic cu atât mai important cu cât cei care te urmăresc sunt direct interesați de subiectul pe care îl abordezi. Pentru a trimite articolele noi pe Twitter putem folosi noul serviciu oferit de FeeBurner, prezentat recent de Radu. Personal prefer o altă abordare, folosind un plugin pentru WordPress, Twitter Tools, împreună cu un serviciu de scurtare linkuri ce oferă statistici avansate, bit.ly.

Descarcă și încarcă pe serverul pluginul WordPress. Acesta vine cu mai multe module dar, pentru scopul acestui articol, vom activa pluginul propriu zis și modulul Twitter Tools – Bit.ly URLs.

twitter_tools_activate

Introducem datele de conectare la contul de Twitter pe care îl vom folosi și eventualele hashtags, dacă este necesar. Salvează modificările!

twitter_setup

În acest moment noile articole vor fi trimise pe Twitter folosind linkul normal. De aceea, ne înregistrăm pe bit.ly, durează doar câteva minute. Vom avea nevoie de API furnizat de bit.ly, îl puteți obține din pagina contului.

bitly_api

Vom lua cu copy/paste API și revenim în pagina de setări a pluginului Twitter Tools, unde introducem numele de utilizator și API precum în imaginea de mai jos. La fel, nu uita să salvezi modificările, este un alt buton decât în pasul anterior.

bitly_setup

De acum înainte articolele vor avea linkurile scurtate prin bit.ly, iar statisticile oferite sunt destul de interesante: câți vizitatori au dat click pe linkul respectiv și localizarea acestora, referrers, retweet-uri. Și partea cea mai bună este că statisticile sunt în timp real, fiind actualizate la câteva minute.

info_linkbitly

Ca un bonus, dacă ești utilizator de Chrome Beta, acum că tot ai cont de bit.ly, poate te-ar interesa o extensie pentru acest serviciu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *