Widgeturi pentru feeduri RSS


Cu trei-patru ani în urmă am fost destul de reticent în utilizarea unui cititor de feeduri RSS. Între timp mi-am schimbat radical părerea, aceasta datorându-se nu în ultimul rând şi articolelor lui Radu despre utilitatea şi simplitatea utilizării unor variante gen GreatNews sau FeedDemon. Odată cu folosirea WordPress pe site-urile proprii mi-am pus şi problema oferirii şi afişării unui feed RSS pentru vizitatorii constanţi. Multe teme WordPress includ în mod nativ butoane spre propriul feed RSS inspirându-se din tema standard. Totuşi există o mică problemă: feedurile sunt oferite în meniul Meta alături de linkul spre pagina de Autentificare/Deautentificare, fapt nedorit de mulţi utilizatori WP. Alte teme WP nu oferă deloc această posibilitate de prezentare a feedurilor RSS. Cu ajutorul unor bucăţi de cod se poate rezolva această problemă însă mai simplă este utilizarea unui plugin WP, independent de tema tocmai activată.

 imagine

Feed Link Widget (în site-ul autorului aici) este un plugin care odată activat pune la dispoziţie un widget pentru afişarea feedurilor RSS proprii (captura de mai sus, stânga). Iconiţele sunt incluse în directorul pluginului. Sunt suportate următoarele opţiuni: indicarea unui titlu, bifarea tipului (RSS sau/şi Atom), indicarea afişării RSS al articolelor sau/şi al comentariilor, publicarea unui link Wikipedia cu explicaţii despre RSS. Acelaşi autor, Dennis Hope a mai scris şi un alt plugin asemănător, Badge Feed Link Widget (pagina autorului), care de data aceasta permite prin intermediul unui widget inserarea unor badge-uri predefinite cu link spre feedul site-ului propriu. Ce este un badge a explicat Radu aici. Puteţi crea propriile badge-uri în format PNG şi mărimea 128×128 şi încărca direct în directorul pluginului.

Următorul plugin, RSS Icon Widget (sau aici pe site-ul autorului), se adresează nu numai celor care doresc să îşi prezinte feedul propriu ci şi celor care doresc să recomande o listă de feeduri RSS ale altor site-uri într-un mod cât mai atrăgător posibil (captura de mai sus, dreapta). Odată pluginul activat veţi avea la dispoziţie un widget care permite o serie de configurări: mărimea butonului, textul alăturat precum şi culoarea acestuia. Din păcate cu versiunea WP 2.8 din cauza unor interferenţe JavaScript setarea previzualizarea culorii este posibilă doar după salvarea configurărilor. Totodată pe viitor se preconizează listarea mai multor feeduri într-un singur widget. Utilizarea acestui plugin este detaliat explicată în acest clip video.

imagine

Un plugin util în special site-urilor cu mai mulţi autori este List Authors (pagina autorului). Acesta permite afişarea autorilor alături de o serie de alte informaţii în sidebar (captura de mai sus). Sunt posibile următoarele setări: afişarea numărului de articole publicate de fiecare autor în parte, exluderea din listă a autorului cu rol de administrator, afişarea numelui întreg al autorilor, excluderea autorilor cu 0 articole publicate, urmând opţiunea prin care acest plugin se încadrează în tematica articolului şi anume afişarea unui link spre feedul RSS al fiecărui autor în parte.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *