Extensii Chrome: pentru istoric şi pentru alarme


De când Google a dat verde la extensiile pentru Chrome ele curg într-o veselie. În curând – nu ca o estimare exactă – vor fi multe ca la Firefox. Întrebarea e dacă şi cu aceleaşi efecte negative ca la Firefox. Până una alta Chrome pare a rezista mai bine la instalări şi dezinstalări, bconservându-şi viteza. Dar timpul ne va spune mai multe. Oricum, multe extensii sunt mofturi. De ce? Pentru că eu, când am părăsit Firefox, Chrome nu suporta extensii şi credeam că voi fi mort. Surpriză: sunt viu şi nevătămat. După ce ani în şir m-am obişnuit cu anumite suplimente Firefox, am “supravieţuit” şi fără ele. Şi cu Chrome curat puteţi supravieţui, dar unele extensii… na… fac viaţa mai uşoară.

 imagine

Dacă frunzăriţi des prin istoric, atunci History Button face “fenomenalul” lucru de a pune un buton care vă duce imediat acolo. Ceva mai deşteaptă este extensia History2, care de asemenea adaugă un buton nou (vedeţi în dreapta-sus), doar că acesta duce la o pagină cu istoricul ceva mai elaborată. După cum vedeţi în captură 1) linkurile apar grupate per acelaşi sit; şi 2) avem nişte butoane ce ne duc rapid la istoricul vizitelor de ieri, de acum câteva zile, de acum o săptămână sau lună…

Cea de-a doua extensie pe care v-o supun atenţiei se numeşte Countdown. Numele şi capturile de mai jos spun cam totul, dar hai să scriu şi eu câteva lucruri. Dacă în mod frecvent aveţi nevoie de o alarmă (aţi pus ceva pe foc şi ştiţi că navigatorul pe web vă absoarbe şi uitaţi de timp) această extensie vă poate fi de mare ajutor. Doar un click pe ceas (imaginea/iconiţa e configurabilă) şi alegeţi timpul peste care să se declanşeze alarma. Fie una dintre cele 5 valori puse automat la dispoziţie, fie exact câte minute şi secunde doriţi. Dar ce înseamnă declanşarea alarmei? Sunt două sunete puse la dispoziţie, dar atenţie să nu faceţi stop cardiac 🙂 . În fine, puteţi opta şi numai pentru o fereastră de notificare. Oricum, veţi vedea becul clipind cu BIP!!! deasupra ceasului, ca în captura de mai jos. Simpatică extensie, unora chiar utilă…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Think spune:

    Am testat si eu browserul Chrome insa mi-a lasat o impresie negativa. Ideea e ca ChromeUpdate incerca sa se conecteze in disperare la internet si chiar si dupa ce am dezinstalat browserul. Ce concluzie am tras de aici ca Chrome browser e mai mult un spyware decate un browser.

    Iar daca te gandesti mai bine insasi Google poate fi catalogat drept spyware din moment ce scaneaza tot internetul toate paginile de internet. Deci ei sunt obisnuiti sa spioneze iar intrarea lor in domeniul browserelor le ofera posibilitatea de spionare a fiecarui individ in parte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *