SPlayer: mic, compact, open source


Era o vreme când foloseam WinAmp şi BSPlayer. Dar asta era de mult. Apoi am folosit alte playere (de exemplu AIMP într-o vreme), stabilizându-mă de vreo doi ani la KMPlayer şi VLC. Prefer playerele care te scutesc de problemele cu codecurile. Rar eşuează aceste programe în a reda materiale video. De fapt nu îmi amintesc să fi avut în ultimii ani un video care să nu fie redat. Da, poate unele mici probleme (de aceea ţin două playere pe computer, că cu unul sigur va merge perfect). Recent am dat de SPlayer, un player cel puţin interesant. Pentru cei care doresc să îl testeze, iată linkul spre versiunea portabilă.

imagine

Dacă aţi intrat pe prima pagină daţi în jos până la tabelul comparativ. În tabel nu apare VLC de exemplu, dar vă pot eu spune că varianta cu instalare are 17MB. La KMPlayer e de 13MB. Iar kitul de SPlayer are doar 4MB. World’s smallest and most sophisticated players, complete installation package only 4M, still as powerful as ever… spune reclama. Îi las pe cei pasionaţi de măsurători să verifice dacă într-adevăr SPlayer e atât de gentil cu procesorul şi de rapid în general, iar eu voi evidenţia doar faptul că mi-a plăcut interfaţa “ascunsă”, care se relevă când mişti mouse-ul. Doar atunci vezi în partea de jos un meniu în care nu găseşti doar funcţiile clasice de play, stop, forward, backward, reglase a sonorului şi altele, ci şi posibilitatea de a manevra imediat dimensiunea subtitrării. Frumos… Nu mai trebuie să mă plimb prin meniuri sau să reţin combinaţii de taste…

imagine

Similar, dacă mişcăm mouse-ul în partea de sus a aplicaţiei vedem un nou meniu. De aici putem să mărim dimensiunea ferestrei, să maximizăm pe tot ecranul, să facem capturi, să “fixăm” aplicaţia mereu-deasupra ş.a.

imagine

Să nu credeţi că este totul este ascuns şi apare la mişcarea mouse-ului. Puteţi pur şi simplu da click dreapta pe ecran şi veţi avea un meniu mai tradiţional. De acolo puteţi ajunge şi la fereastra de opţiuni (sau mai rapid apăsând O).

imagine

În fine, merge şi ca player audio, chiar dacă interfaţa, mai ales când afişăm playlist-ul, nu mai e aşa arătoasă… Apropo: când îl lansaţi veţi vedea că aplicaţia foloseşte un fundal… este chiar tapetul Dvs 🙂 .

imagine

Cam atât… Dacă aţi folosit programul aşteptăm să citim şi experienţa Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Alex spune:

  La recomandarea ta l-am instalat si l-am testat pt o scurta perioada. Parerea mea:
  1. Este un player cu un aspect placut mai putin playlistul, cu un consum mic de resurse , rapid
  2. Pentru filme este foarte bun (mi-a deschis toate filmele care le am in calculator) mai ales datorita functiilor de reglare a subtitrarii
  3. Pentru muzica este sub asteptari, deoarece calitatea redarii este slaba. Pentru a reda o piesa bine spre foarte bine a trebuit sa ii setez automat egalizatorul si din pacate dupa ce m-am uitat la un film setarile mele disparusera, deci ca si player audio nu il recomand.
  Momentan folosesc VLC + foobar (foobar se aude mult mai bine decat splayer dar trebuie sa tinem cont ca foobar este facut special pt muzica), dar s-ar putea sa inlocuiesc VLC cu SPlayer in functie de rezultatul unor testari mai indelungate.
  Concluzia mea e ca e un player excelent tinand cont ca imbina audio si video destul de armonios, care are un viitor bun in fata (mai ales daca mai lucreaza la partea de audio).

 2. radu.capan spune:

  Multumesc pentru investitia de timp in teste si concluzionare.

 3. petrescs spune:

  Interesant daca poate face atatea in doar 4MB. Nu l-am folosit. VLC si SMplayer mi-au acoperit toate necesitatile.

 4. andrei spune:

  E tentant într-adevăr să vezi ce poate un player atât de mic.

  Interfaţa e elegantă şi eficientă deşi aş fi dorit să găsesc şi un buton “open folder”. Deschide filmele, parcă, mai repede decât alte playere, dar nu mi se pare că nu răspunde mai rapid la comenzi în timpul rulării. Ba chiar a îngheţat vreme de o secundă. Una peste alta l-aş fi ales ca player implicit pe PC, dacă nu ar fi fost calitatea sunetului. Am rulat câteva videoclipuri (şi clasic şi rock) şi de fiecare dată mi s-a părut ca muzica pierde din profunzime.

  Sper că la versiunea următoare se rezolvă…

 5. dragos spune:

  Radu, SPlayer are 6,47 Mb nu 4Mb… L-am incercat si eu, vad ca mere bine. Am renuntat la bsplayer pt ca are ceva malefic in el: m-am trezit un adware in el. Am descoperit asta cand am scanat cu a-squared antimalware si mi-a sters bsplayer din calculator… Asa ca renuntati la bsplayer, sfatul meu.

 6. George spune:

  Referitor la bsplayer, am si eu o versiune veche 137.826. O scanare recenta cu advanced system optimizer a gasit folderul bsplayer ca fiind infectie.
  Am cautat versiuni ulterioare bsplayer dar toate apar pe virustotal ca fiind virusate, inclusiv ultima versiune de la producator.
  Cum se explica folosirea frecventa a bsplayer desi fisierul lui contine virusi?

 7. radu.capan spune:

  Eu cred ca antivirusul ce il folositi da alarme false.

 8. George spune:

  Nu antivirusul meu Avast mi-a indicat asta, ci acel soft Advanced System Optimizer (care are si o scanare antispyware). Asta m-a pus pe ganduri.
  De aceea am verificat pe http://www.virustotal.com fisierul initial de instalare bsplayer 137.826 si am gasit rezultatul 3/43.
  Dupa care am verificat si toate versiunile mai noi de bsplayer (luate de pe filehippo.com) si toate aveau rezultat prost pe VirusTotal. E vorba totusi de o scanare cu 43 antivirusi si mereu a iesit cel putin 1/43 (de obicei 2/43 sau 3/43).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *